‘Jeg er ikke den eneste’: Kom til premiere på ny podcast og hør unge tale frit om sårbarhed og mistrivsel
Psykiatrifonden og SIND Ungdom fortsætter sit stærke samarbejde i projektet ‘Jeg er ikke den eneste’. Resultatet er en ny podcastserie, en række events, samtalesaloner og undervisningspakker, der vil rokke ved måden, unge tænker og taler om psykisk sårbarhed og psykisk sygdom. Første afsnit får premiere ved et event i LitteraturHaus på Nørrebro i København torsdag d. 21. september, hvor du kan møde flere af deltagerne og podcastvært Rikke Collin.

Det første afsnit, som har premiere den 21. september, handler om Camilla, der for nylig har fået diagnosen ADHD. Før Camilla blev udredt kæmpede hun med dårligt selvværd og en grundfølelse af at være forkert. I podcasten fortæller hun ærligt om, hvordan hun kom så langt ud, at hun ikke ville leve længere.
PREMIERE
LitteraturHaus, Møllegade 7, Nørrebro i København
Torsdag 21. september kl. 19-21, dørene åbner kl. 18.30
Ungetalk med vært Rikke Collin, podcastdeltagerne Ida Hestbech og Daniel Rohde samt Thurea Al-Rahbi, grundlægger af onlinefællesskabet The Mental Cuties Club
I ‘Jeg er ikke den eneste’ står ti unge frem og fortæller hver deres personlige historie til vært Rikke Collin (kendt fra podcasten “Tårekanalen”). Sammen går de i dybden med de udfordringer med fx præstationspres og perfekthedskultur, som de unge møder i hverdagen. De taler åbent om det, der følger med, når man lever med psykisk sårbarhed og/eller psykisk sygdom som fx angst, spiseforstyrrelse eller depression. Fælles for de unges historier er, at de ofte har følt sig alene med at have det svært, og at det har hjulpet dem at tale højt om deres oplevelser.
“Jeg blev blæst bagover af de unges mod og det niveau, de reflekterer over deres situation på. Jeg har selv talt åbent om mine egne vanskeligheder, men først nu blev jeg helt klar over, hvor vigtigt det er at blive ved med det,” fortæller Rikke Collin.
Få et nyt perspektiv fra de unge selv
Rikke Collin håber, at mange unge lytter med, men hun drømmer også om, at forældre, lærere, sundhedspersonale og andre vil høre de ti afsnit af ‘Jeg er ikke den eneste’.
“Det kan give dem nogle nye perspektiver at høre det fra de unge selv. Og det er bare så vigtigt, hvis man virkelig skal forstå, hvordan de tænker og har det,” siger Rikke Collin.
"Jeg er ikke den eneste" udkommer hver torsdag fra den 21. september.
Du finder podcasten, hvor du normalt lytter til podcasts, fx på Apple Podcast, Spotify eller via Psykiatrifondens hjemmeside:
https://www.psykiatrifonden.dk/jegerikkedeneneste
Få mere at vide
Er du journalist og vil videre mere, interviewe vært og deltagere og/eller deltage ved premieren, så ring eller skriv til pressechef i Psykiatrifonden Sarah Boss på 23712688 eller scb@psykiatrifonden.dk.
DEM KAN DU MØDE
Vært Rikke Collin
Cand.mag. i film- og medievidenskab.
Freelancepodcastproducent og journalist.
Vært på bl.a. podcasten “Tårekanalen”.
Kender selv til at leve med psykiatriske diagnoser.
Om ungepanelet, du møder til premieren:
Daniel Rohde, podcastdeltager
Medvirker i podcastafsnit 6, der handler om at føle sig bagud i forhold til vennerne. 24 år, bor i Aarhus. Har følt sig under hårdt pres, han sammenligner sig meget med andre, og frygten for at fejle eller ikke være god nok har luret igen og igen. Han føler, at han er bagud i forhold til sine venner, der er godt i gang, og det fylder og gør ham ked af det.
Ida Hestbech, podcastdeltager
Medvirker i afsnit 7, der handler om når kasser ikke passer. 30 år, bor i København og arbejder som pædagog. Har ængstelig personlighedsforstyrrelse og spiseforstyrrelse. Hun føler sig tabt på gulvet af et system, der ikke vil behandle det ene, før det andet er behandlet. Fanget i limbo uden en plan.
Thurea Al-Rahbi, vært og influent
Thurea Al-Rahbi er vært og grundlægger af kanalen Mental Cuties Club (@mentalcutiesclub), der er et digitalt fællesskab for unge med psykisk sårbarhed på sociale medier og podcast. Med lige dele humor og satire får Thurea Al-Rahbi andre til at åbne op om ting, vi ellers sjældent taler højt om. Thurea bruger sit talerør til at sætte fokus på emner som psykisk sygdom, queerness og minoriteter.
Nøgleord
Kontakter
Sarah Cecilie BossPressechef, Psykiatrifonden
Tlf:23712688scb@psykiatrifonden.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Frederik fra Give: Det bedste, jeg har gjort for mig selv, var at fortælle om min angst27.9.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nogle gange føles et angstanfald som at stå midt i en orkan, men man kan lære at leve med den, siger Frederik Broch fra Give. Angsten ramte ham i gymnasieårene. Nu er han 24 og i fuld gang som selvstændig fotograf – og angsten kan stadig lure. Det fortæller han i denne uges afsnit af en ny podcast fra Psykiatrifonden og SIND Ungdom, ”Jeg er ikke den eneste”.
"Jeg er ikke den eneste": Ny podcast om og af unge fik stærk premiere22.9.2023 12:19:54 CEST | Pressemeddelelse
100 unge overværede premieren på podcastserien "Jeg er ikke den eneste", der handler om at være åben om det, der er svært. Når det psykiske læs ramler, er det vigtigt at vide, man ikke er alene; at man ikke er den eneste. Premieren på LiteraturHaus på Nørrebro blev en stærk start på den samtale.
Robusthedskommissionens anbefalinger: Sæt altid patienten først – ikke systemet11.9.2023 11:42:12 CEST | Pressemeddelelse
Digitale løsninger, øget brug af teknologi, senere tilbagetrækning og et opgør med faglige siloer er nogle af Robusthedskommissionens svar på, hvordan vi sikrer mere personale og bedre tid. ”Gode løsninger, også for en psykiatri, der skriger på ressourcer. Men det kræver, at vi holder fast i, at patientens behov altid kommer før systemets,” siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold.
Glæder sig til at historisk investering i psykiatrien kan ses og mærkes31.8.2023 15:56:58 CEST | Pressemeddelelse
Set med Psykiatrifondens øjne er det en historisk investering, regeringen i dag har lagt frem i form af finanslovsforslaget for 2024, som tilgodeser psykiatrien med knap 3,2 mia. kr. frem mod 2030. Det bliver godt at se og mærke de konkrete konsekvenser af, mener direktør Marianne Skjold.
Roser forslag om døgnåben psykiatrisk akuttelefon, men…30.8.2023 11:37:31 CEST | Pressemeddelelse
Psykiatrifonden er positiv over for regeringens forslag om en ny akutlinje, der kan styrke muligheden for at få den rette hjælp hurtigt, men understreger, at det kræver en stærk psykiatri at henvise til.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum