Vejdirektoratet

Kom indenfor til Åben Byggeplads og Erhvervshavn på Masnedø

Del

Søndag den 24. september slår Vejdirektoratet sammen med Vordingborg Havn og SBJV atter dørene op til en spændende dag på Masnedø, når der inviteres indenfor til Åben Byggeplads og Erhvervshavn. Alle interesserede kan komme ind bag hegnet til Vordingborg Havn og byggepladsen til den kommende Storstrømsbro.

På Masnedø foregår det store arbejde med at udvide Vordingborg Havn og med at etablere den kommende Storstrømsbro med hastige skridt. Meget er sket, siden vi i 2022 afholdt Åben Byggeplads og Erhvervshavn første gang. Derfor bliver succesen gentaget igen i år.

Vejdirektoratet, entreprenøren SBJV, Vordingborg Havn og en række af virksomhederne på havnen inviterer borgere og andre interesserede til en spændende dag på Masnedø med oplevelser for alle uanset alder. På dagen kan man komme helt tæt på de store broelementer til den nye Storstrømsbro og se, hvordan Vordingborg Havn arbejder med at udvide området.

Som noget nyt kan de større børn prøve kræfter med betonstøbning, og har man lyst til en sejltur i Storstrømmen, er det også muligt ved indløsning af billet. Har man hang til store maskiner og kraner, så er det også oplagt at lade søndagsturen gå til Masnedø.  

null

Vejdirektoratets projektchef håber at se rigtig mange interesserede borgere på dagen.

”Byggeriet af den nye Storstrømsbro er i fuld gænge, og vi oplever en stadig stigende interesse. Derfor inviterer vi endnu engang interesserede med ind på den anden side af byggepladshegnet og helt tæt på byggeriet og de mange maskiner, der bliver brugt i arbejdet. Vi håber, at mange vil gribe muligheden og møde op til en spændende dag her på Masnedø,” siger projektchef Niels Gottlieb.

Også havnedirektør i Vordingborg Havn ser frem til at kunne vise en havn i forandring frem.

”Vordingborg Havn er inde i en rivende udvikling med havnearealer, der løbende bliver udvidet. Vi håber at se mange interesserede på dagen, da man får mulighed for at se havnen, komme ind på de nye havnearealer og møde virksomhederne på havnen, som ellers er lukkede områder. Og så kan man selvfølgelig blive klogere på havnens fremtidsplaner og de nye virksomheder, der kommer. Så kom glad,” lyder opfordringen fra havnedirektør Jan-Jaap Cramer.   

Den nye Storstrømsbro bliver bygget af entreprenøren SBJV for den danske stat. Siden arrangement i 2022 har en stor gul kran indfundet sig på pladsen. Den bruges, når de store bropiller skal sejles ud i Storstrømmen, hvor brolinjen tager tydelig form.

”Vi ser frem til at byde dig velkommen på pladsen og vise de fremskridt, vi har opnået i de sidste 12 måneder. Den kommende 102 meter høje pylon er nu næsten 30 meter over havets overflade og bliver stadig mere fremtrædende som et vartegn på konstruktionen. Ydermere er 14 ud af de 44 brodragere på plads, hvilket gør, at broens spektakulære buede design bliver mere tydelig. Vi håber at se dig til Åben Hus-arrangementet,” siger Barry Crouchman, projektdirektør i SBJV.

Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

Hvornår:

Søndag den 24. september kl. 10.00 - 16.00.


Hvor:

Storstrømsbroens byggeplads og Vordingborg Havn på Masnedø.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum