Kongernes Samling

Amalienborgmuseet fejrer H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag

Del

Amalienborgmuseet fejrer søndag 1. oktober 14.30-16.00 H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag med foredrag, bobler og chokolade.

Prins Christians 18-års fødselsdag 15. oktober er en af de helt store mærkedage i Kongehuset i 2023. Denne dag fylder Prins Christian 18 år og bliver dermed myndig. Da Kronprins Frederik i 1986 kunne fejre sin myndighedsalder, blev traditionen i Kongehuset fulgt med tildeling af Elefantordnens blå bånd og udpegning til rigsforstander og tildeling af årpenge ved et højtideligt statsrådsmøde. Som søn af en kronprins og med en regerende farmor på tronen kommer 18-årsdagen for Prins Christian til at forme sig helt anderledes og efter andre og måske nye traditioner.  

Museumsinspektør Jesper Munk Andersen fra Kongernes Samling vil ved arrangementet på Amalienborgmuseet 1. oktober indføre publikum i historien bag en tronfølgers myndighedsalder. For hvordan har Kongehuset gennem historien fejret dagen, og hvad har det betydet for Prins Christians forfædre at opnå myndighedsalder? Med Kongehusets udmelding om fejringen af Prins Christian er der både tradition og fornyelse at spore, som i dagens indføring vil blive sat i et historisk perspektiv gennem nedslag fra Kronprins Frederiks fejring i 1986 til Christian 4.s kroning som konge, da han opnåede myndighedsalder i 1596.

Jesper Munk Andersen er cand.mag. i historie og har siden 2021 været ansat som museumsinspektør i Kongernes Samling, der driver Amalienborgmuseet, Rosenborg og Koldinghus. Interessen for Kongehusets historie går langt tilbage og har sammen med et indgående kendskab til dansk herregårdskultur udrustet ham med en solid viden om bl.a. opdragelse og uddannelse af adlens børn. En viden, som vil blive sat i spil under foredraget i anledning af Prins Christians forestående 18-års fødselsdag – for den kommende fejring spejler ikke alene nutiden, men trækker i høj grad også tråde tilbage i historien og ud i det danske samfund.

Arrangementet afsluttes med et glas bobler og chokolade.

Praktisk info
Hvornår: 1. oktober 2023, kl. 14.30-16.00
Hvor: Amalienborgmuseet, Christian VIII´s Palæ, 1257 København K
Pris: 249 kr. inkl. entré til museet. 199 kr. for årskortholdere og medlemmer af Erhvervsklubben Kongernes Samling.

Køb billetter her: https://www.kongernessamling.dk/amalienborg/billetter-amalienborg/?cbpid=190&siteid=rosenbor

Kontakter

Billeder

H.K.H. Prins Christian. Foto: Franne Voigt
H.K.H. Prins Christian. Foto: Franne Voigt
Download
H.K.H. Prins Christian. Foto: Franne Voigt
H.K.H. Prins Christian. Foto: Franne Voigt
Download
Jesper Munk Andersen
Jesper Munk Andersen
Download

Om Kongernes Samling

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Samtalesalon med modeikon Lotte Freddie på Koldinghus7.6.2024 15:03:14 CEST | Pressemeddelelse

Kom helt tæt på H.K.H. Prinsesse Benediktes gallakjoler, når Koldinghus inviterer til samtalesalon med mode-ikonet Lotte Freddie onsdag 19. juni kl. 17.00. Her vil hun sammen med museumsinspektør ved Kongernes Samling, Jesper Munk Andersen, tage på en stil-historisk tour-de-force gennem de sidste fire årtiers mode fortalt gennem Prinsessens enestående rober, skabt af den kendte modeskaber Jørgen Bender (1938-1999).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye