Erhvervshus Midtjylland

Internethandlen i Region Midtjylland oplever markante stigninger over hele linjen

Del

Det ser lovende ud for dele af detailhandlen, hvor især internethandelsvirksomheder oplever markante stigninger over hele linjen. Det viser en ny rapport fra Erhvervshus Midtjylland.

Frederik Nielsen, avXperten
Frederik Nielsen, avXperten

Detailhandlen har mere end 45.000 fuldtidsbeskæftigede og er den største branche målt på antal beskæftigede i Region Midtjylland. Derfor spiller den en vigtig rolle for den lokale udvikling i de midtjyske kommuner og for regionen som helhed.

Og der er sket en udvikling over de seneste år. I perioden 2016 til 2021 har branchen kigget ind i en markant jobvækst. Faktisk har branchen haft en jobvækst på 7 pct. Væksten er mere end dobbelt så stor som for hele landet, hvor beskæftigelsen er steget med 3 pct. i perioden.

Det er især internethandel, som har oplevet en stor jobvækst. I perioden er antallet af fuldtidsbeskæftigede inden for internethandel steget fra 1.669 til 3.331, hvilket svarer til en stigning på ca. 100 pct. Antallet af internethandelsvirksomheder er steget fra 408 til 576, hvilket svarer til en stigning på 41 pct.

Endnu mere positivt ser det ud, når vi kigger på omsætningen i branchen, der er vokset med 5,9 mia., hvilket svarer til en vækst på hele 145 pct. Det giver Midtjylland et solidt forspring til de øvrige regioner i Danmark i forhold til omsætningsvækst.

avXperten ansætter ekstra medarbejder til at klare nye ordrer
avXperten fra Norddjurs er en af de internethandelsvirksomheder, der har haft rygende travlt og ansat flere medarbejdere over de seneste år.

Virksomhedens første lager var en bedroller under sengen i Frederik Nielsens byhus.

Her 15 år senere breder virksomhedens lager sig over 3300 kvadratmeter i 10 meters højde, hvor robotter ruller rundt blandt elektronik som ventilatorer, lyskæder og blendere.

I dag har virksomheden 40 ansatte og 100 ungarbejdere, som pakker efter skoletid, for avXperten sender en million pakker afsted. Om året.

”Vi er vokset efter bedste evne og har altid forsøgt at gøre det så godt, vi kunne, men en dag fik jeg en interessant opringning fra Erhvervshus Midtjylland”, fortæller Frederik Nielsen.

Han fik øjnene op for rådgivning udefra og søgte tilskud til at få et kritisk blik på virksomhedens hjemmeside. Og da optimeringen var færdig, købte knap 1 procent flere kunder elektronik i webshoppen.

”Det lyder ikke af meget. Men i kroner er det 600.000 kr. mere. Og vi måtte ansætte en ekstra medarbejder til at klare de nye ordrer”, siger Frederik Nielsen.

Lige nu står virksomheden foran million-investering i nyt it og har i den forbindelse søgt tilskud til privat rådgivning om:

”Det er en meget stor affære for os. Derfor er rådgivning udefra af nogle, der har gjort det før, en fordel, frem for at vi gør det efter bedste evne, sådan som vi altid har gjort”, understreger Frederik Nielsen.

Flere tal fra rapporten:

  • Ingen andre regioner når samme omsætningsvækst som Midtjylland, der i perioden 2016 til 2021 er vækstet med 25%
  • Supermarkeder og varehuse er den største jobskaber indenfor detailhandlen og udgør 26% af den samlede beskæftigelse indenfor detailhandlen
  • Detailhandlen beskæftiger mere end 40% af de unge (13-17 årige) med fritidsjob
  • Byggemarkeder og handel med husholdningsudstyr mv. er en anden del af Region Midtjyllands detailhandel, der adskiller sig markant fra de øvrige regioner. Jobvæksten er mere end dobbelt så stor som landsgennemsnittet og ingen andre regioner præsterer en omsætningsvækst som den midtjyske på 40 pct. 

Læs hele rapporten her

Kontakter

Billeder

Frederik Nielsen, avXperten
Frederik Nielsen, avXperten
Download

Links

Om Erhvervshus Midtjylland

Vi kan være din uvildige sparringspartner
Vores rolle er ikke at fortælle dig, hvad du skal gøre. Det kalder vi nemlig rådgivning. Men du kan bruge os som en uvildig sparringspartner, du kan vende dagligdagen og fremtiden med. Et udefra og ind syn er nemlig altid en god ide.

Vores konsulenter kender de udfordringer, du som virksomhedsejer og -leder står i. Og står til rådighed, når du skal træffe små og store beslutninger om din virksomhed, så du ikke står alene.

Du bestemmer selv hvor lidt eller meget tid, vi skal bruge sammen. Og i hvilken grad vi skal involvere os. Det er din business.

Vi er her bare for at hjælpe.

Ring på 70220076 eller book et møde med en konsulent her 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum