Vallensbæk Kommune

Vallensbæk Kommune styrker støtte til småbørnsfamilier

Del

Vallensbæk Kommune vil nu styrke den tidlige og forebyggende støtte til småbørnsfamilier. Kommunen har fået 6,52 millioner kroner fra Social- og Boligstyrelsen til et treårigt projekt.

Initiativet med at støtte småbørnsfamilierne begejstrer Vallensbæks Borgmester der fremhæver de positive ændringer, projektet vil medføre for kommunens kommende forældre og småbørnsfamilier med børn i alderen 0-6 år.

- Dette projekt vil gøre en betydelig forskel for vores småbørnsfamilier og skabe mere sammenhænge og kvalitet i vores støtte. Vi ønsker at give forældrene de værktøjer og den hjælp, de har brug for, fra starten af deres forældreskab. Jeg ser frem til at følge projektets udvikling og resultater, der vil gavne vores samfund som helhed.

Projektet, der løber fra 1. januar 2024 til 31. december 2026, vil ikke kun være midlertidigt, da de samarbejdsmodeller, der udvikles under projektet, vil blive evalueret og justeret løbende for at kunne fortsætte efter projektperiodens udløb.

Projektet omfatter fem centrale initiativer:

1. Nyt Småbørnsteam: Et nyt Småbørnsteam bestående af fire familierådgivere og to familiebehandlere vil være på plads. De vil støtte familier i forskellige situationer, fra mindre udfordringer i hverdagen til mere komplekse familieproblemer.

2. Tilbud om Graviditetsbesøg: Alle gravide i kommunen vil få tilbudt graviditetsbesøg som en del af projektet for at støtte kommende forældre i deres rejse mod forældreskab.

3. Forældrekurser i COS-P: Sundhedsplejen vil fortsætte med at tilbyde COS-P-kurser, som hjælper forældre med at forstå og reagere på deres barns behov og signaler.

4. Faglige oplæg og dialog: Der vil være en øget dialog og samarbejde mellem specialiserede børneområder og dagtilbud, med medarbejdere, der holder faglige oplæg til det pædagogiske personale.

5. Temaaftener for Småbørnsforældre: Åbne temaaftener vil blive afholdt for småbørnsforældre med rådgivning om børns trivsel, udvikling og sundhed.

Projektet forventes at have en positiv indvirkning på småbørnsfamiliers livskvalitet og trivsel. Det vil også skabe en mere effektiv og målrettet støtteindsats fra kommunen.

- Det er et vigtigt skridt for at skabe en mere inkluderende og støttende kommune for alle vores småbørnsfamilier. Det prioriterer vi og det har vi slået fast i vores udviklingsstrategi. Vi gør en ekstra indsats for de børn og unge, der ikke trives, og som har behov for støtte. Børn og unge skal trives uanset om det er i skolen, i dagtilbud, i fritiden eller derhjemme, siger Henrik Rasmussen.

Økonomisk vil projektet blive finansieret delvist gennem de tildelte midler fra Social- og Boligstyrelsen samt egenfinansiering. Dette inkluderer to familierådgivere, en familiebehandler og projektledelsesomkostninger.

Projektet markerer en positiv og værdifuld udvikling for Vallensbæk Kommunes småbørnsfamilier og viser, hvordan målrettet investering i forebyggende indsats kan gøre en betydelig forskel i samfundet.

Om Vallensbæk Kommune

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 16.500 indbyggere, fordelt på 9,15 km2.

Kommunen tilbyder med sin gode infrastruktur og unikke placering på Københavns Vestegn, optimale muligheder for at komme til og fra job, gode indkøbsfaciliteter, fleksible pasningsmuligheder, optimale betingelser for et sundt og aktivt fritidsliv og fokus på nære relationer og tidssvarende boliger. Store rekreative naturområder omkring landsbyen og ved Strandparken i syd, hvor der også er en lystbådehavn, gør, at man føler sig på landet midt i storbyen.

Følg pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vallensbæk Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum