Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Særlig kulturpakke: Kulturen og idrætten prioriteres i nyt budget for København

Del

Budgetkredsen indgår en bred budgetaftale for København, der både prioriterer kulturen og idrætten.

København får et tilbagevendende internationalt kunst- kulturevent, der skal sætte byen på det internationale verdenskort som kulturdestination, og så skal alle skolebørn i København stifte bekendtskab med kulturen i løbet af et skoleår og møde fx kunst og kultur på samme måde, som børnene møder idræt.

Det er nogle af kerneelementerne i en kulturpakke, som er del af næste års budget i Københavns Kommune.

”I mange år har vi talt om breddeidræt. Det er på tide, vi også begynder at tale om breddekultur. Kunst og kultur skal appellere til et bredere publikum - fra de eksisterende kulturforbrugere til dem, der møder den for første gang. Vi skal sørge for, at alle skolebørn i København bliver præsenteret for kulturen på samme måde, som de møder idræt. På den måde kan vi være med til at skabe nye fællesskaber i samarbejde med vores mange kulturaktører i byen,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Ud over et særligt fokus på kultur er der i budgetaftalen også blevet plads til at udvikle flere eksisterende idrætsanlæg i byen, som er finansieret via en fremrykning af Idrætsmilliarden.

Det gælder for både idrætsanlægget i Ryparken, Sundby Idrætspark og Tingbjerg. Samtidig skal København også have sit eget Gymnastikkens Hus.

”Jeg er glad for, vi er kommet i mål med en fremrykning af Idrætsmilliarden. I København er der tre-fire gange så mange indbyggere pr. idrætsfacilitet som på landsplan. Det gør vi igen noget ved, for det er afgørende, at man får mulighed for at indgå i sunde og aktive fællesskaber. Alligevel er det langt fra nok. Derfor håber jeg, at vi kan få en Idrætsmilliard mere, så vi kan komme endnu længere,” siger Mia Nyegaard.

Budgetaftalen er indgået af partierne bag Principaftalen for København.

Her er alle de vigtigste investeringer på kultur- og fritidsområdet:

  • Der er afsat midler til en børnekulturindsats og en kulturpakke på 50 mio. kr. til kunst- og kulturevents.
  • Parterne er enige om at sikre finansiering til udvikling og afholdelse af en tilbagevendende kunst- og kulturevent i København.
  • For at styrke børnekulturen i København er parterne enige om at afsætte midler til, at flere børn kan møde kulturen i daginstitutioner, skoler samt i klub- og fritidslivet.
  • Udviklingen af Tingbjerg Idrætspark skal gøre stedet til et mere multifunktionelt anlæg samt undersøge mulighederne for at etablere en multihal.
  • Der er afsat midler til planlægning af en ny fægtesal samt overdækning af tennis- og beachvolleybaner i Ryparkens Idrætsanlæg samt til at afklare mulighederne for den videre udvikling af Ryparkens Idrætsanlæg.
  • Der er i budgetaftalen for 2024 afsat midler til det videre arbejde med Sundby Idrætspark.
  • Parterne er enige om, at der skal prioriteres midler fra Idrætsmilliarden til en bydækkende specialfacilitet til gymnastik med udgangspunkt i visionen om et Gymnastikken Hus.

Kontakter

Pressekontakt

33 66 23 45 (modtager ikke SMS)

Links

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum