Røde Kors

Røde Kors’ generalsekretær besøger gymnasier i Sydjylland

Del

Røde Kors’ generalsekretær besøger Alssundgymnasiet i Sønderborg, Fredericia Gymnasium, Rosborg Gymnasium i Vejle og Ribe Katedralskole for at fortælle om organisationens arbejde og landsindsamlingen den 1. oktober.

Søndag d. 1. oktober går frivillige over hele landet på gaden for at samle ind til Røde Kors’ nationale og internationale hjælpearbejde. Blandt de frivillige er tusindvis af gymnasieelever, som lige nu forbereder sig til dagen. Det gælder også eleverne på Alssundsgymnasiet i Sønderborg, Fredericia Gymnasium, Rosborg Gymnasium i Vejle og Ribe Katedralskole.

Derfor besøger Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, eleverne i løbet af ugen for at fortælle om organisationens arbejde og vise sin taknemmelighed.

”Jeg glæder mig helt fantastisk meget til at komme ud på landets gymnasier, møde engagerede unge og give dem et indblik i Røde Kors og verdens store udfordringer. Krige, naturkatastrofer og klimakrise. Men også plante en smule håb om, at vi alle kan være med til at gøre verden lidt bedre. Og forhåbentlig inspirere en masse elever til at samle ind for Røde Kors den 1. oktober,” siger Anders Ladekarl.

Fra Malawi til Vejle

Under sit besøg vil generalsekretæren blandt andet fortælle om unge Røde Kors-frivillige i Malawi, som tager deres land på ryggen i en tid, hvor Malawi mærker konsekvenserne af klimakrisen.

Forinden sin gymnasieturné har Anders Ladekarl nemlig besøgt nogle af initiativerne i landet. Initiativer, der er med til at styrke befolkningens mulighed for at håndtere katastrofer og styrke unge frivilligledere.

Malawi har de seneste år oplevet flere voldsomme oversvømmelser. Hundredtusindvis af mennesker har måtte flygte fra deres hjem. Røde Kors udvikler og implementerer blandt andet et varslingssystem, der i god tid kan advare befolkningen mod oversvømmelser, så de kan finde i sikkerhed, inden den rammer.

Gymnasieelever samler ind

Danmarks gymnasier har siden 2008 bidraget stort til Røde Kors’ årlige indsamling. Sidste år var 102 gymnasier en del af den såkaldte ’gymnasieindsamling’, hvor 341 unge ambassadører engagerede deres medstuderende. Gymnasieeleverne er blandt dem, der viser allerstærkest fremmøde.

Udover indsatsen i Malawi går pengene i år blandt andet til ukrainske børnefamilier, som mærker krigens rædsler, såvel som katastroferamte børn i Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for mad, vand og akut lægehjælp. 

I Danmark går pengene til blandt andet udsatte familie, der kæmper med svære livssituationer og en trængt økonomi. Mange børn oplever at stå udenfor fællesskabet, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter og ferieminder. Dem hjælper Røde Kors ind i fællesskabet.

En frivillig samler typisk 1.000 kroner ind. For 1.000 kroner kan Røde Kors hjælpe med:

  • Livsreddende mad til 12 underernærede børn i en måned.
  • Varme nødhjælpstæpper til 20 børn og voksne på flugt.
  • Fødevarepakker til 10 mennesker i en hel måned.
  • Et års støtte til et barn i en udsat familie i Danmark.
  • En feriedag på en ferielejr for 3 udsatte børn i Danmark.

Nøgleord

Kontakter

Medierne er meget velkomne til at deltage, når Anders Ladekarl besøger Fredericia Gymnasium den 13. september klokken 10-11 og 11:45-12:45 eller Rosborg Gymnasium den 13. september klokken 13:45-14:45. Det vil være muligt at tale med både Anders og en af Røde Kors’ lokale gymnasieambassadører på Fredericia Gymnasium eller Rosborg Gymnasium.

Hvis I har lyst til at deltage og tale med Anders Ladekarl eller gymnasieambassadøren, kontakt Røde Kors pressetelefon på tlf. 3529 9699 eller pressemedarbejder Kasper Bøgsted Kristensen 2399 5490.

Røde Kors pressetelefonrodekors.dk/presse

Tlf:3529 9699

Billeder

Om Røde Kors

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

Unikt julefællesskab vender tilbage: Her opstår hjerterum mellem værter og gæster, der ikke kender hinanden i forvejen21.11.2023 11:49:49 CET | Pressemeddelelse

Julen, og særligt juleaften, er en af de hyggeligste tider på året. Det er dog ikke alle, som forbinder julen med hygge, fællesskab og familietid - måske fordi man sidder ufrivilligt alene eller trænger til nye traditioner. Derfor har Røde Kors og Boblberg igen i år gjort det muligt at bringe mennesker sammen i julen via Julevenner.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum