Region Midtjylland

72-timers behandlingsansvar indføres i Region Midtjylland

Del

God ide fra Hovedstaden skal sikre patienterne et trygt og sammenhængende forløb, når de udskrives til kommunal sygepleje efter hospitalsbehandling

Ældre mand i hospitalstøj sidder i en stol på en hospitalsstue og taler med en behandler i uniform.
Det er trygt for patienterne og en kæmpe gevinst for alle, når samarbejdet om at udskrive ældre patienter er tæt. Personalet i det nære sundhedsvæsen får direkte adgang til de medarbejdere, der har stået for behandlingen på hospitalet. Foto: Niels Aage Skovbo, Region Midtjylland Foto: Niels Aage Skovbo, Region Midtjylland

Når en patient bliver udskrevet fra et hospital til kommunal sygepleje, skal overgangen være tryg. Derfor indfører hospitaler i Region Midtjylland "72-timers behandlingsansvar" efter inspiration fra Region Hovedstaden.

- Det er trygt for patienterne og en kæmpe gevinst for alle, når samarbejdet om at udskrive ældre patienter er tæt. Personalet i det nære sundhedsvæsen får direkte adgang til de medarbejdere, der har stået for behandlingen på hospitalet. Det giver mulighed for bedre behandling i eller tæt på eget hjem og mindsker risikoen for unødvendige genindlæggelser. Jeg er glad for at vi nu genbruger Hovedstadens gode ide til gavn for midtjyderne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Flest spørgsmål om medicin og recepter

Hospitalet beholder det lægefaglige ansvar for en patients behandling de første 72-timer, tre døgn, efter patienten er udskrevet.

Fra 15. september gælder 72-timers behandlingsansvar for patienter der udskrives til kommunal sygepleje på kommunale akutpladser, midlertidige pladser eller plejehjem.

Fra 1. november omfattes også patienter der udskrives til kommunal sygepleje i eget hjem.

Ordningen omfatter patienter, der har været indlagt i mindst 24 timer på et somatisk hospital.

Hospitalerne forpligter sig til at stille relevant faglig viden til rådighed for sundhedsprofessionelle fra de midtjyske kommuner samt almen praksis og lægevagt. Hospitalsafdelingerne skal være tilgængelige døgnet rundt for henvendelser i forlængelse af patientens indlæggelse og udskrivning.

Ordningen skal især styrke den nære behandling, sikre sammenhæng på tværs af sektorer og forebygge genindlæggelser af ældre og sårbare patienter.

I Region Hovedstaden er erfaringen, at hospitalerne især får spørgsmål om medicin og recepter. Omfanget svarer samlet for hospitalerne i Region Midtjylland til ca. 13 opkald i døgnet.

Du kan læse mere om 72-timers behandlingsansvar her: https://www.sundhedsaftalen.rm.dk/sundhedsaftalen-2019-2022/samarbejdsaftaler/72-timers-behandlingsansvar/

Kontakter

Billeder

En medarbejder holder en ældre patients hånd. Den ældre patient har drop i håndryggen.
Hospitalet beholder det lægefaglige ansvar for en patients behandling de første 72-timer, tre døgn, efter patienten er udskrevet.
Download

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

KORRIGERET. Lisbeth Holsteen Jessen går på pension9.4.2024 13:50:56 CEST | Pressemeddelelse

KORRIGERET. I underrubrikken er tallet 30 ændret til 31. 4. afsnit "Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 2007 blev hospitalsdirektør først på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter og senere Odder Sygehus." er ændret til: Lisbeth Holsteen Jessen er oprindelig uddannet cand.scient.pol. fra Statskundskab i Aarhus og bestred forskellige lederstillinger i Aarhus Amt, før hun i 1998 blev hospitalsdirektør først på Odder Sygehus og senere, i 2007, på Regionshospitalet Silkeborg, Hammel Neurocenter og Skanderborg Sundhedscenter. Vi beklager fejlene. Efter 31 års ansættelse i Region Midtjylland – heraf 16 år på Regionshospitalet Horsens - har hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen valgt at gå på pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye