Udenlandske turister strømmer til Danmark

Del

Selvom juli bød på store mængder regn, så er status for dansk turisme det bedste resultat nogensinde, hvis man ser fra årsskiftet til og med juli, og rekordmange udenlandske gæster lægger vejen forbi Danmark.

Det er særligt de udenlandske turister, der driver væksten. Her er overnatningerne steget med ca. 5 pct. fra årsskiftet til og med juli, når man sammenligner med samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

De rekordmange udenlandske turister taler ind i en tendens, hvor midt- og sydeuropæere tager vejen mod nord for at få lidt behageligere sommertemperaturer.

Dermed fortsætter dansk turisme de gode takter. Og på trods af en lille tilbagegang i juli på grund af bl.a. en rekordvåd juli, forskelle i valutakurser ift. vores nordiske nabolande og nedgangen i krydstogtsbranchen som følge af især krigen i Ukraine, så er antallet af overnatninger fra årsskiftet til og med juli fortsat er højere end sidste år og er dermed de højeste nogensinde.

Endelig har hovedstaden oplevet en stigning i antallet af overnattende gæster i juli sammenlignet med samme måned sidste år, hvilket bringer hovedstaden tilbage til niveauerne fra før pandemien.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:
"Danmark er med god grund blevet en attraktiv rejsedestination for turister verden over. Og især ser endnu flere gæster fra vores sydlandske naboer ser mod Danmark, når de planlægger deres ferie. Dét er gode nyheder, for med turisterne kommer der kunder i den lokale købmand, i isbutikkerne og i forlystelsesparkerne eller museerne. Det er alt sammen med til at skabe vækst og arbejdspladser i hele landet. I regeringen vil vi sørge for at sætte yderligere vind under sejlene, og derfor har vi også foreslået at sætte 100 mio. kr. af på finansloven til at styrke dansk turisme.”

Turismeindustrien er en afgørende styrkeposition for dansk erhvervsliv med et stort udviklingspotentiale, som der arbejdes for at udnytte i hele landet. Regeringen har på Finanslovsforslaget for 2024 derfor lagt op til at afsætte 100 mio. kr. over 4 år til at styrke turisme, samt foreslået at afsætte ca. 80 mio. kr. til afholdelse af VM i landevejscykling og et nyt World Tour-løb i hovedstadsområdet. Med investeringerne ønsker regeringen at skabe grundlaget for store oplevelser for både danskere og turister, og styrke turismeindustrien til gavn for vækst og udvikling i hele Danmark.

Læs mere om overnatningstallene her.

Kontakter

For yderligere information kontakt:
Erhvervsministeriets pressetelefon: 91 33 70 07

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Presseinvitation: Regeringen inviterer til lancering af strategi for kvanteteknologi26.9.2023 16:26:09 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til lancering med erhvervsminister Morten Bødskov, forsvarsminister Troels Lund Poulsen og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. Superteknologier, der har potentiale til at ændre verden, stiller store krav. Derfor sætter regeringen med National Strategi for Kvanteteknologi fokus på, hvordan der kan udvikles og bruges kvanteteknologi både i erhvervslivet, i forskermiljøet og for at styrke Danmarks sikkerhed. Tid: Torsdag d. 28. september 2023 kl. 09:00. Pressen inviteres til at ankomme fra kl 08:45. Der er mulighed for bilaterale interviews fra ca. kl. 10:30. Sted: Mærsk Tårnet - KU Københavns Universitet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N Tilmelding er nødvendig, og skal ske til presserådgiver Tina Buhl Pretzmann, e-mail: tibupr@em.dk, tlf.: 91 33 70 17

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum