Der er plads til både små børn og store lastbiler i trafikken

Del

Lige fra morgenstunden var pladsen i Vallensbæk fyldt med glade børn i neongrønne refleksveste. ITD’s landsdækkende trafiksikkerheds-kampagne er på vejene fra i dag med det formål at give de mindste trafikanter nogle gode huskeråd om trafiksikkerhed med sig hjem i skoletasken – og ikke mindst med sig hjem til mor og far. 

Alle kommunens 700 børn i 0.-2. klasse får sig i dag og i morgen nogle helt særlige skoledage, for her er dansk og matematik skiftet ud med undervisning om at færdes sikkert i trafikken. I dag er nemlig kickstarten på Lastbilkaravanens 10årsjubilæums-tour. 

Der er plads til alle i trafikken – både små trafikanter og store lastbiler, lyder et af kampagnens budskaber, som kampagnens maskot Magda i disse dage synger om. 

Magda underviste eleverne i trafiksikkerhed og sang om gode trafikvaner, tryghed i trafikken og livet som lastbilchauffør. Alle eleverne fik en flot grøn refleksvest med sig hjem, så de er klar til de mørke efterårsdage, der venter lige rundt om hjørnet. 

Besøg af borgmesteren

Vallensbæk kommunes borgmester Henrik Rasmussen kiggede forbi, og han var yderst begejstret for dagens store setup.  

- Jeg synes, det er et genialt, at nogle af de her store ”trusler” i trafikken kommer helt tæt på børnene. Her i kommunen vil vi rigtig gerne have, at børn cykler til og fra skole, og det er farligt at færdes på vejene. Vi kan ikke fremtrylle, at hele vejen til skole er tryg og ufarlig, det findes desværre ikke. Derfor er det rigtig vigtigt, at børnene lærer at være ude i trafikken i en meget tidlig alder, så de bliver robuste og dus med de farer, der er i trafikken – og der synes jeg, at det er genialt, at man har en kampagne som den her, lød det fra borgmester i Vallensbæk kommune Henrik Rasmussen. 

Det glæder Malene Vitus, der er projektleder på Lastbilkaravanen, at opbakningen er så stor i hele kommunen. 

- Det var fedt at kickstarte Lastbilkaravanens tur her i Vallensbæk, hvor vi er blevet mødt med utrolig stor begejstring fra både elever og lærere. Efter ti år med kampagnen er vi fortsat lige så glade for at få lov til at komme ud og fortælle om alt det fede ved lastbiler og om, hvordan vi alle kan blive mere trygge i trafikken, lød det fra projektleder på Lastbilkaravanen, siger projektleder Malene Vitus fra ITD. 

Du kan læse meget mere om Lastbilkaravanen og hente gratis undervisningsmateriale på Lastbilkaravanen.dk

Tak!

Tak til vores medlemsvirksomheder for at gøre det hele muligt

Anders Nielsen & Co A/S, Danske Fragtmænd – J. NØRGAARD PETERSEN A/S, Danske Fragtmænd – Sæby Godstransport, DEKRA, H. Daugaard, Henrik Skov Christensen A/S, Jysk Handel og Transport ApS, Jørgen Jensen Distribution A/S, PK Logistik A/S, Stokholm Transport A/S, Tor Udlejning ApS, Transport Danmark og Vendelbo Spedition A/S. 

Også en stor tak til FDE Fonden, der støtter Lastbilkaravanen. 

Kontakter

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - International Transport Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - International Transport Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye