Forsikring & Pension

F&P: Kommissionsrapport er et godt grundlag for fremtidens sund-hedsvæsen

Del

Robusthedskommissionen har i dag præsenteret sine anbefalinger til, hvordan vi løser nogle af udfordringerne i sundhedsvæsenet og sikrer kernevelfærden. Kommissionen har mange gode anbefalinger, mener forsikrings- og pensionsbranchen, der allerede understøtter et presset sundhedsvæsen og fortsat er parat til at bidrage aktivt.

Kommissionens opgave er blandt andet at komme med anbefalinger til, hvordan der kan sikres mere personale med mere tid til kerneopgaven i sundhedsvæsenet - ikke mindst på langt sigt. 

- Det er jo helt afgørende, at både den akutte og langsigtede mangel på personale i sundhedssektoren bliver løst – at der findes nogle modeller for, hvordan ressourcerne bliver anvendt bedst muligt. Det giver kommissionen fornuftige bud på – og det hilser vi velkomment i branchen, siger Thomas Brenøe, vicedirektør, F&P – forsikrings- og pensionsbranchen.

Han hæfter sig ved, at kommissionen giver anbefalinger, der er fordomsfri, og at det understreges, at man ikke kan tage én anbefaling ud alene. For sundhedsvæsenet har brug for ilt. Han hæfter sig positivt ved, at kommissionen har så klart fokus på vigtigheden af prioritering og på at sikre mere kvalificeret sundhedspersonale – bl.a. også ved at indfri potentialet i senere og mere fleksibel tilbagetrækning.

- Sundhedssektoren er under voldsomt pres. Det pres mærker vi i branchen, da forsikrings- og pensionsselskaber leverer supplerende ydelser på sundhedsområdet. Og særligt vanskeligt står det til i børne-og ungepsykiatrien, hvor ventetiderne er uendeligt lange, siger Thomas Brenøe og fortsætter:

- Det ligger i forsikrings- og pensionsselskabernes DNA, at de hjælper deres kunder på de områder, hvor der er behov for tryghed. Og rigtig mange kunder har i dén grad efterspurgt hjælp, fordi den offentlige kernevelfærd simpelthen ikke leverer på det her område - ligesom også andre områder halter. Derfor opfordrer vi de relevante parter til at få vedtaget og implementeret anbefalingerne hurtigst muligt. Vi bidrager gerne, siger Thomas Brenøe.

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikringsbranchen forundret over stormflodskritik fra ministeren25.11.2023 08:28:50 CET | Pressemeddelelse

Den såkaldte stormflodsordning er en statslig ordning, som de private forsikringsselskaber understøtter ved at bistå skaderamte borgere og taksere stormflodsskaderne. Siden den seneste stormflod ramte i oktober, har selskaberne og deres medarbejdere arbejdet på højtryk for at hjælpe borgerne. Derfor er branchen forundret over, at Erhvervsministeriet rejser kritik af branchen for ikke i tilstrækkelig grad at overholde et pludseligt defineret servicemål på 24 timer.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.11.2023 15:15:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om kaskoforsikringen dækker, hvis man ikke har skiftet til vinterdæk og kører galt, fordi det er glat? Hvordan man bedst forebygger risikoen for skorstensbrand? Og om der gælder en særlig tidsfrist i forhold til anmeldelse af stormflodsskader?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum