Udenrigsministeriet

Dansk eksport i juli 2023

Del

I juli 2023 steg Danmarks samlede eksport 0,3 pct. i forhold til juni. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, blev reduceret til 8,7 pct.  

I løbende priser steg den samlede eksport af varer og tjenester 0,3 pct. i juli 2023 i forhold til juni i henhold til den seneste sæsonkorrigerede opgørelse fra Danmarks Statistik. Vareeksporten steg 2,1 pct., mens tjenesteeksporten faldt 2,5 pct. Årsstigningstakten, dvs. de seneste 12 måneder i forhold til 12 måneder forud, for hele eksporten blev reduceret til 8,7 pct.

null

I årets første 7 måneder er den samlede eksport faldet 2,8 pct. i forhold til samme periode i 2022. Faldet skyldes lavere indtjening for tjenesteeksporten på 16 pct., men vareeksporten er vokset. Den del af vareeksporten, som ikke krydser dansk grænse (altså produceres og sælges i udlandet) er øget med 37,8 pct., mens den del som krydser grænsen er øget med 4,2 pct. i år.

null

Det store fald i år i eksporten til lande uden for EU skyldes et fald på 93,9 mia.kr., svarende til 25,8 pct., i indtægterne fra søtransport hidrørende fra lande uden for EU.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til cheføkonom Jacob Warburg, jacwar@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye