Finans Danmark

Højere aktivitet på ejerlejlighedsmarkedet

Del

Danskernes interesse for at købe og sælge ejerlejligheder er større end for et år siden. I august kom flere lejligheder til salg, samtidig med at flere blev taget af ejendomsmæglernes hylder igen. Desuden ligger lejligheder længere tid til salg, og udbudspriserne er steget lidt. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Ved udgangen af august stod 6.505 ejerlejligheder til salg på ejendomsmæglernes hylder. Det er 1.080 færre end i august sidste år. Men selvom udbuddet er lavere end sidste år, ser det ud til, at der er mere gang i handelshjulene. I august satte flere danskere nemlig deres lejlighed til salg, samtidig med at flere ”til salg”-skilte blev fjernet fra vinduerne.  

”Det ser ud til, at danskernes interesse for både at købe og sælge en ejerlejlighed er steget, sammenlignet med for et år siden. Det kan skyldes, at vi i Danmark snart får et nyt boligskattesystem. Det skal efter planen træde i kraft den 1. januar 2024, hvor det forventes, at særligt ejerlejlighederne vil få en højere boligskat som følge af de nye regler. Men regeringen har lovet, at danskernes boligskat ikke vil være højere i 2024 end i 2023. Boligejerne får derfor en skatterabat, hvis deres boligskat kommer til at stige på grund af de nye regler. Men man opnår kun rabatten, hvis man ejer sin bolig inden den 1. januar 2024. Så der kan være penge at spare på skatten, hvis man køber sin bolig inden årsskiftet,” siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark, og fortsætter:  

”At flere sætter deres lejlighed til salg kan skyldes, at flere boligejere vil nå at sælge deres lejlighed og finde en ny – og dermed også selv når at få rabatten med.” 

I august blev der sat 1.736 ejerlejligheder til salg og 1.641 blev fjernet. Det er henholdsvis 9 og 13 pct. flere end i august 2022.  

Længere liggetider og højere udbudspriser  

På trods af, at der er færre lejligheder til salg, ligger de længere tid til salg og til næsten samme pris som for et år siden. På landsplan lå en lejlighed til salg i 136 dage. Det er en stigning på 11 dage sammenlignet med august 2022. Samtidig står de til salg til 39.652 kr. pr. kvm, som er en lille stigning på 0,66 pct. 

”De længere liggetider kan skyldes, at danskerne ikke er villige til at give en lige så høj pris for en lejlighed som for et år siden. De bruger derfor længere tid på at beslutte sig for drømmeboligen, inden de sætter deres underskrift på en købsaftale. Sælgerne kan til gengæld se, at der ikke står så mange boliger til salg og håber højst sandsynligt på, at de kan få en god pris for deres lejlighed – og udbyder dem derfor en smule dyrere til salg end året før. Men inden, at køber og sælger finder hinanden, bliver prisen sænket lidt.  Men når den rette pris er sat på lejligheden, bliver den også taget ned fra ejendomsmæglerens hylde,” siger Ane Arnth Jensen.  

Der er dog geografiske forskelle på liggetider og udbudspriser i august. På Frederiksberg stod en ejerlejlighed kortere tid til salg, og med en lavere kvm. pris end for et år siden. I København lå den lige så lang tid til salg, men med en højere udbudspris. I Århus stod de længere tid til salg, og med en lavere udbudspris, sammenlignet med august 2022. 

Læs hele nyheden og hent statistik

Finans Danmark

Finans Danmark er interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

Ny statistik giver et endnu bedre overblik over danskernes investeringer27.11.2023 14:46:20 CET | Pressemeddelelse

Investering Danmark udvider nu sine statistikker om investeringsfonde med en kvartalsvis investorstatistik, der viser, hvor meget danske investorer har investeret i såvel danske som udenlandske fonde udbudt af Investering Danmarks medlemmer. Den nye kvartalsvise investorstatistik supplerer Investering Danmarks to eksisterende månedsstatistikker, der består af en markedsstatik og en afkaststatistik.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum