ROMU

Kim Larsen-trommeslageren med signaturlyden gæster RAGNAROCK

Del

Musikeren og produceren Jan Lysdahl har de seneste 40 år været med til at forme dansk pop og rock. Bag trommesættet og mixerpulten har han samarbejdet med dansk musiks største navne. Den 5. oktober gæster han Rockgiganter og Mikrobryg på Danmarks rockmuseum RAGNAROCK.

Han har været med til at definere lyden af 80erne og 90erne - trommeslager og producer Jan Lysdahl har skabt musik sammen med dansk musiks største navne. Nu kan du møde ham til Rockgiganter og Mikrobryg. Foto: Privatfoto
Han har været med til at definere lyden af 80erne og 90erne - trommeslager og producer Jan Lysdahl har skabt musik sammen med dansk musiks største navne. Nu kan du møde ham til Rockgiganter og Mikrobryg. Foto: Privatfoto Privatfoto Privatfoto

Hvad har Midt om natten, Hammerfedt eller Billy Boy tilfælles? De har alle Jan Lysdahls unikke signaturlyd!

Jan Lysdahl har som trommeslager, producer og sangskriver i de sidste fire årtier været med til at forme dansk musik og skabt en lyd, som langt de fleste danskere vil kunne nikke genkendende til – og måske få et længselsfuldt blik i øjnene af.

I næste udgave af Rockgiganter og Mikrobryg på RAGNAROCK fortæller Jan Lysdahl om en alsidig karriere som sideman og producer for artister som Kim Larsen, Birthe Kjær, Bent Fabricius, One Two, MC Einar, Sko & Torp, Sanne Salomonsen og et hav af andre kunstnere.

”Jans signaturlyd definerede 80’ernes musikscene, og han har i fire årtier trukket os alle ud på dansegulvet. Som manden bag trommelyden af ”Den bedste Tid” eller ”Jutlandia” er Jan Lysdal umulig at komme udenom i dansk pop- og rock. Jans alsidighed og store aftryk står lydende klart, når man ser på de over 200 danske kunstnere, som undervejs i hans karriere har nydt godt af hans solide musikalitet. Han har i høj grad fortjent sin plads i den danske musikhistorie,” fortæller museumsinspektør Anders Haahr.

Jan Lysdahl har som musiker og producer været med til at skabe over 200 albums og turneret land og rige rundt. Så det bliver en aften fyldt med røverhistorier om landeplager, stjernestøv og livet på landevejen, når Jan Lysdahl gæster Rockgiganter og Mikrobryg på RAGNAROCK den 5. oktober kl. 18.30.

Kontakter

Billeder

Han har været med til at definere lyden af 80erne og 90erne - trommeslager og producer Jan Lysdahl har skabt musik sammen med dansk musiks største navne. Nu kan du møde ham til Rockgiganter og Mikrobryg. Foto: Privatfoto
Han har været med til at definere lyden af 80erne og 90erne - trommeslager og producer Jan Lysdahl har skabt musik sammen med dansk musiks største navne. Nu kan du møde ham til Rockgiganter og Mikrobryg. Foto: Privatfoto
Download

Om RAGNAROCK

Danmarks rockmuseum RAGNAROCK åbnede i 2016 og har fra første akkord lagt hus til udstillinger og arrangementer, hvor man kan se, lytte og danse sig igennem fortællinger fra syv årtiers pop- og rockhistorie.

De hollandske stjernearkitekter MVRDV og danske COBE står bag RAGNAROCKS ikoniske bygning, som er placeret i Roskildes kreative bydel Musicon, hvor også Roskilde Festival, Roskilde Festival Højskole og andre stærke kulturinstitutioner har til huse.

Museet er en del af den statsanerkendte museumsorganisation ROMU, der favner i alt 10 besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund.

Følg pressemeddelelser fra ROMU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROMU

Ny bog om Roskilde Domkirke fortæller den kongelige danmarkshistorie27.9.2023 08:28:00 CEST | Pressemeddelelse

På Verdensarvsdagen den 12. oktober 2023 udkommer bogen Konger og dronninger i Roskilde Domkirke. Gennem 1000 år som kongelig gravkirke har Roskilde Domkirke været et centralt og trofast vidne til vores fælles historie. De mange royale gravmonumenter fortæller en unik danmarkshistorie – som er relevant for os alle. Og den fortælles levende i den nye bog, som også udkommer på engelsk.

Spotudstilling og foredrag kaster lys over børnegrave i bondestenalderen7.9.2023 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse

I en ny spotudstilling på Roskilde Museum kommer gæsterne i nærkontakt med gravritualer fra bondestenalderen. Og helt usædvanligt handler det om børnegrave. Kostbare gravgaver og velbevarede dele fra klædedragter fra en gravhøj i det østlige Roskilde kan gøre os klogere på, hvordan samfundets yngste blev begravet for næsten 4000 år siden. Udstillingen følges op af foredrag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum