Fly PLAY hf

PLAY præsenterer flotte tal for august og løfter sløret for udvidelsesplaner

Del

Det islandske flyselskab, PLAY, kan bryste sig af flotte tal for august måned, hvor vi nærmer os slutningen af sommersæsonen. Særligt belægningsgraden, der for udvalgte destinationer lå over 90%, er værd at fremhæve. Flyselskabet løfter samtidig sløret for planerne om at udvide kapaciteten med to nye fly. 

København, 7. september 2023 – Flyselskabet PLAY har haft en suveræn sommersæson, og august måned er ingen undtagelse. Belægningsgraden i august 2023 var på 88,9 % sammenlignet med 86,9 % i august 2022, mens on-time præstationen lå på hele 90,1 %. På udvalgte destinationer, herunder Prag, Toronto og Barcelona, præsterede PLAY med en belægningsgrad på over 95%.

I august fløj PLAY med 184.926 passagerer, hvilket er en stigning på 70% fra august sidste år, hvor flyselskabettransporterede 108.622 passagererAf alle passagerer rejste 22,1% fra Island, 35% rejste til Island, og 42,9% var forbindelsespassagerer (VIA).

Birgir Jónsson, administrerende direktør for PLAY, udtaler: "August var en fremragende driftsmåned for PLAY med en imponerende belægningsgrad og en verdensklasse 90% on-time performance. Vi nærmer os slutningen af sommersæsonen, men det står allerede klart, at vi kan være meget stolte af vores operationelle resultater indtil videre i år.” 

Afslører planer om flådeudvidelse 
PLAY ser fortsat mange muligheder for at vokse på markedet og arbejder på at udvide sin flåde af fly i de kommende år. Flyselskabet har allerede underskrevet to hensigtserklæringer, der sikrer to helt nye A320neo, som vil blive taget i brug, så de er klar til sommersæsonen 2025. Der er samtidig yderligere forhandlinger i gang om øget kapacitet i 2024 og 2025. 

PLAY ser en robust tendens for omsætningen i de kommende efterårs- og vintermåneder med en betydeligt højere belægningsgrad og højere udbytter end året før. Den gennemsnitlige supplerende omsætning fortsætter med at stige og lå 33% højere i august 2023 sammenlignet med 2022. Efterspørgslen fra nøglemarkederne er høj, men PLAY erkender den mulige påvirkning af inflation og øgede leveomkostninger, der kan påvirke efterspørgslen i vintermånederne. Det betyder, at sigtbarheden ind i fjerde kvartal og længere ind i vinteren er relativt lav, som mange flyselskaber verden over kan rapportere. 

Nomineret til Danish Travel Awards som bedste lavprisselskab 
Udover endnu en måned med høj belægningsgrad og en imponerende on-time præstation er PLAY blevet nomineret til Danish Travel Awards som bedste lavprisselskab. Danish Travel Awards er blevet uddelt siden 1996, og PLAY er nomineret blandt mange store og veletablerede lavprisselskaber. PLAY er samtidig nomineret som Best Cabin Crew af USA Today. Det er en stor ære for PLAY og en imponerende præstation kun to år efter flyselskabets første kommercielle flyvning i juni 2021. Begge nomineringer er et bevis på det store arbejde, kabinepersonalet gør hver dag for at give PLAYs passagerer fremragende service og en sikker og behagelig flyvning. 

Læs hele rapporten her

Kontakter

PLAY er et lavprisflyselskab, der fra 2022 flyver fra Island til 25+ destinationer i Europa og Nordamerika. PLAY flyver med nye Airbus A321NEO og A320NEO fly med en enkel og  strømlinet service, der giver rejsende mulighed for at betale mindre og stadig få en god rejseoplevelse. Sikkerheden er det vigtigste for PLAY, men også tidspræcision, enkelhed, glæde, lave priser og omtanke for miljøet er en del af flyselskabets kerneprincipper.

Følg pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fly PLAY hf

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye