Ny konstitueret formand for 11.000 3F’ere

Del

3F Aalborgs hidtidige formand, Allan Busk, bliver ny konstitueret formand for gartnere, mejeriarbejdere, landbrugsmedhjælpere og andre medlemmer af Den Grønne Gruppe i 3F.

11.000 3F’ere i 3F’s Grønne Gruppe, som blandt andre omfatter gartnere, mejeriarbejdere og landbrugsmedhjælpere, har fået ny, konstitueret formand.

Det bliver 3F Aalborgs hidtidige formand, Allan Busk, der i en årrække har været en stor profil i Danmarks største fagforbund med knap 260.000 medlemmer.

- Det er med blødende hjerte, at jeg forlader 3F Aalborg. Men min dåbsattest viser, at hvis jeg skal noget andet og nå at få sat mit præg på gruppen og udviklingen generelt, så er det uden tvivl nu, siger Allan Busk.

Allan Busk begyndte sin faglige karriere i 1996 som tillidsmand på Galvaniseringen i Terndrup i Himmerland. Året efter blev han valgt som næstformand i den daværende SID Skørping-afdeling, og et par år senere til formand for afdelingen.

Efter sammenlægningen af SiD og KAD til 3F blev Allan Busk i 2005 formand hos Danmarks største 3F-afdeling, 3F Aalborg, for dens medlemmer på det grønne område.

Efter en årrække som næstformand i 3F Aalborg blev han i 2016 formand for afdelingen.

Foruden at have plads i bestyrelsen i Den Grønne Gruppe sidder Allan Busk også i Organiseringsudvalget, EU-Udvalget og Internationalt udvalg.

Sideløbende har Allan Busk været valgt til regionsrådet i Nordjylland for en fireårig periode samt siddet 11 år i byrådet i Rebild Kommune.

Allan Busk er født og opvokset i Terndrup, og han bor fortsat på et nedlagt landbrug i byen sammen med sin hustru gennem mange år og deres hunde og heste.

Allan Busk afløser Peter Kaae Holm, som går på pension med udgangen af oktober.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

DA fordrejer debat om tilbagetrækning26.9.2023 10:21:58 CEST | Pressemeddelelse

- DA forsøger i dag at fordreje den offentlige debat om tilbagetrækningsordninger og ønsker igen at svinge pisken og sparekniven over slidte og nedslidte danskere, siger 3F's næstformand, Tina Christensen. - Men i løbet af det seneste år er det samlede antal danskere, som regeringen skønner vil være på efterløn, tidlig pension og seniorpension i 2030, blevet nedjusteret og er nu 16.000 lavere, end tidligere forventet. - På trods af denne kendsgerning forsøger DA at dramatisere specifikt tallet for seniorpension, og DA’s direktør problematiserer tilmed den lægelige vurdering, som ligger til grund for de nedslidte borgeres ret til seniorpension. - Det er da tankevækkende og socialt set meget usympatisk, at DA altid har et negativt fokus rettet imod de mest udsatte grupper, der ofte har haft den længste tilknytning til arbejdsmarkedet. - Derimod finder DA det åbenbart ikke bekymrende, at 8.000 velstillede danskere hvert år vælger at selvpensionere sig selv. Disse, formentlig veluddannede

3F: Godt tilfreds med centrale elementer i ny VEU-trepartsaftale12.9.2023 20:51:32 CEST | Pressemeddelelse

- Jeg er virkelig godt tilfreds med de centrale elementer i denne aftale, siger forbundssekretær Søren Heisel, 3F. - AMU-skolerne har i en årrække døjet med en udfordret og usikker økonomi pga. kortsigtede finansierings-betingelser. Aftalen giver et væsentligt kvalitetsløft til de skoler og AMU-centre, der tilbyder kurser til ufaglærte og faglærte. 119 mio. kr. bliver landets AMU-skoler løftet med hvert år, så langt øjet rækker. Dertil kommer mange flere digitale læringsmidler, så undervisningen bliver både fagligt styrket, mere interessant og up-to-date. Men ikke nok med det, så er det også sikret med aftalen, at der er lønkompensation under AMU-kurserne på højeste dagpengesats. Dertil kommer kompetencefondenes muligheder for at toppe oven på. - Vores ufaglærte, faglærte og faktisk hele Danmarks konkurrenceevne og den grønne omstilling er fuldstændig afhængige af et stærkt, smidigt og attraktivt efteruddannelsessystem. Den her aftale, vi nu har indgået, giver et godt fundament for AMU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum