Aarhus Universitet: Arts

Center for Børns Litteratur og Medier på Aarhus Universitet fejrer 25 års jubilæum fredag den 8. september

Del

Vi inviterer derfor alle til at deltage i fejringen fredag den 8. september fra kl. 11-16

Jubilæets tema: ”Børns litteratur og medier – spørgsmål for fremtiden”

Tid: Fredag d. 8. september 2023 11-16

Sted: Store Sal, bygning 1585, Langelandsgade 139, Aarhus C.

Pris: kr. 200 (gratis for ansatte ved AU og studerende)

Pressen er velkommen og kan I ikke dukke op på dagen kan man kontakte centerleder Nina Christensen på mobil: 2165 3859

PROGRAM:

11:00-11:15: Velkomst v. centerleder og professor v. Center for Børns Litteratur og Medier, Nina Christensen: Rammesætning og introduktion til program

11:15-12:15: At skrive til medier for børn og unge:

Sarah Mygind, lektor, ph.d. ved Center for Børns Litteratur og Medier: ”Hvad er litterær talentudvikling anno 2023? Børn og unges samarbejde og samskabelse mellem og på tværs af medier i organiserede kontekster”.

Elin Algreen-Petersen, rektor for Manuskriptskolen for Børnefiktion: ”At køre på skinner, andre har lagt - i et helt nyt tog. Om etablering af Manuskriptskolen for Børnefiktion”.

12:15-12:45: Frokost

12:45-13:45: At formidle tekster og medier for børn og unge

Cecilie Bogh, forlagschef ved Dansklærerforeningens Forlag: ”"Let, kort og gang i den". Hvad sker der, når unge læsere inddrages både i produktion og formidling af børne- og ungdomslitteratur? Og hvorfor er det vigtigt?”

Marie Østergaard, bibliotekschef ved Aarhus Kommunes Biblioteker: "”Hvad dælen skal der til?” Hvordan skaber vi styrket medieformidling af og med børn og unge på tværs af organisationer?"

13:45-14:00: Kaffe

14:00-15:00: Børn og unges perspektiver omkring tekster og medier

Lasse Balleby, ph.d.-stipendiat ved Center for Børns Litteratur og Medier: ”Børn i sårbare og udsatte positioner og deres digitale liv og fællesskaber online”

Stine Liv Johansen, lektor, ph.d. ved Center for Børns Litteratur og Medier: ”Hvem er med – og hvem er ikke? Differentierede børneperspektiver i empirisk forskning”

15:00-15:15: Benstræk

15:15-16:00: Forbindelser mellem forskning, uddannelse og producenter/aftagere:

Ole Kjær Thomasen, The Lego Foundation: Centrale spørgsmål omkring børn og unges leg og medier fra LEGO Fonden. Hvad kunne ønskerne være til forskning og uddannelse?

Nina Christensen, professor, ph.d. ved Center for Børns Litteratur og Medier: Afsluttende overvejelser i forlængelse af dagens oplæg

16:00-17:30 Reception (Foyer)

Kontakter

Centerleder og professor Nina Christensen
Mobil: 2165 3859

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts

Mellemformer kan være svaret på udfordringer med inklusion27.5.2025 10:56:35 CEST | Pressemeddelelse

Skal skolebørn med særlige behov have specialundervisning? Eller skal de deltage i den almene undervisning på lige fod med andre børn? Svaret behøver ikke være enten-eller. Ny forskningsoversigt fra DPU, Aarhus Universitet om de såkaldte 'mellemformer' giver et første, samlet bud på, hvad specialpædagogik er, når den indgår som en del af almenpædagogikken. Og den peger på forudsætninger for, at denne særlige form for inklusion kan lykkes.

Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse

Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.

Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse

Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye