Teknologisk Institut køber strøm fra ny Better Energy solcellepark
Teknologisk Institut har indgået en elkøbsaftale med Better Energy, der gør det muligt at aftage vedvarende energi de næste 10 år til Instituttets aktiviteter i Taastrup.

Teknologisk Institut er en central partner i at sikre den grønne omstilling i virksomhederne med hensyn til energi, materialer og fødevarer. Efter at have støttet mange virksomheder med udvikling og test af teknologiske løsninger, der bidrager til den grønne omstilling, tager Instituttet skridt til at reducere sit eget miljømæssige aftryk. Gennem elkøbsaftalen bidrager Teknologisk Institut til at øge mængden af vedvarende energi i Danmark.
- Det er meget vigtigt for os at øge mængden af vedvarende energi, som vi køber til at drive vores faciliteter. Denne aftale vil give os mulighed for at aftage nok vedvarende energi til at dække størstedelen af elforbruget på vores site i Taastrup, siger Juan Farré, adm. direktør, Teknologisk Institut.
- Samtidig får vi muligheden for at komme tættere på vores bæredygtighedsmål samt støtte produktionen af grøn energi.
Teknologisk Institut er et uafhængigt, almennyttigt forsknings- og udviklingsinstitut, der fremmer brugen af teknologiske fremskridt til gavn for industri og samfund. Instituttets fokus på klima og energi indebærer blandt andet samarbejde med en lang række danske virksomheder om at identificere muligheder for at foretage miljøforbedringer og reducere energiforbruget. Den nye aftale bidrager med ny, vedvarende energi til det danske elnet.
Ny solcellepark netop tilsluttet elnettet
Teknologisk Institut har sammen med flere andre virksomheder på tværs af forskellige sektorer bidraget til, at en 55 hektar stor solcellepark placeret tæt på Hoby i Lolland Kommune nu producerer vedvarende energi. Solcelleparken forventes at producere 70 GWh strøm, svarende til cirka 43.000 danskeres elforbrug.
- Det er dejligt at se Teknologisk Institut bidrage til udviklingen af Hoby solcellepark gennem denne elkøbsaftale, siger Mikkel Thorup, direktør for elkøbsaftaler i Better Energy.
- Som en betroet partner for mange virksomheder ift. metoder til bæredygtig strøm går Instituttet foran ved at træffe beslutningen om at aftage ny vedvarende elektricitet, der dækker aktiviteterne i Taastrup.
Mens der er indgået kontrakter på strømmen fra solcelleparken ved Hoby, så får lokale virksomheder fra Lolland snart en unik mulighed for at aftage lokalproduceret, grøn strøm. Better Energy og Lolland Kommune har netop indgået en aftale, som giver lokale virksomheder i kommunen mulighed for at komme forrest i køen og købe grøn strøm på attraktive vilkår.
Better Energy planlægger at etablere et solcelleanlæg ved Gerringe på Sydlolland, og det er herfra, der udbydes grøn strøm på attraktive vilkår til lokale virksomheder.
Nøgleord
Kontakter
Chefkonsulent Niels Tradsfeldt, Kommunikation, Teknologisk Institut, mobil 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk og kommunikationsdirektør Christian Bergmann Mølgaard, Better Energy, mobil: 2671 3634, mail: cbm@betterenergy.dk
Billeder



Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum