Nationalmuseet ansætter ny museumschef til Krigsmuseet og Frihedsmuseet
1. oktober tiltræder historiker David Høyer som ny museumschef på både Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han afløser Jens Carl Kirchmeier-Andersen.

Det er en erfaren herre, der 1. oktober sætter sig i chefstolen på Krigsmuseet og Frihedsmuseet i København. Her afløser han Jens Carl Kirchmeier-Andersen, der efter eget valg fortsætter i en seniorordning på Nationalmuseet efter knap 40 år på Krigsmuseet.
49-årige David Høyer har skabt solide og markante resultater og blandt andet vendt et negativt besøgstal i både sin tidligere stilling som formidlingsdirektør i Roskilde Domkirke og senest som museumsleder på Museerne Helsingør. Nu ser han frem til at kaste sig over udviklingen af Krigsmuseet og Frihedsmuseet i København og formidlingen af Danmarks krigshistorie.
”Krigen i Ukraine buldrer afsted på alle medieflader og viser os endnu en gang, at krig er en konstant i menneskets historie. Krig er en betydningsfuld del af Danmarks historie og en ubehagelig del af vores samtid. Frihedsmuseet og Krigsmuseet er to helt enestående museer med en højaktuel fortælling. Fagligt har jeg altid kredset om krig og konflikthistorie, for krig blotlægger ekstremerne i menneskets natur. Derfor er det med stor begejstring, at jeg ser frem til, sammen med nye kollegaer, at styrke opmærksomheden og formidlingen af krig og besættelse,” siger David Høyer.
Han var blandt andet med til at sikre, at Museerne Helsingør tidligere på året vandt den fornemme formidlingspris ’Historiske Dages Fornyelsespris’ for deres nyskabende måde at formidle historie og kulturarv.
”Jeg er glad for, at det er en så erfaren kapacitet som David, der nu overtager ledelsen af Krigsmuseet og Frihedsmuseet. Han besidder nemlig en helt særlig kombination af krigshistorisk faglighed og erfaring med at skabe gode gæsteoplevelser og publikumsudvikling gennem nyskabende formidling. Og så har han en bred erfaring fra museumsverdenen. Samtidig med vi byder David velkommen, vil jeg også benytte lejligheden til at sige tak til Jens Carl Kirchmeier- Andersen for et imponerende arbejde,” siger Nationalmuseets vicedirektør med ansvar for Museer og Slotte, Henriette Povlsen.
Blå bog David Høyer:
Mag. art i historie og Østeuropastudier, Københavns Universitet
2021 – Museumsleder, Museerne Helsingør
2012 – 21: Direktør for Fonden til formidling af kulturarven, Roskilde Domkirke
2015 – 21: Direktør for Anlægsfonden kulturarv, formidlingscenter Roskilde Domkirke
Fakta Krigsmuseet:
Krigsmuseet tager gæsterne med igennem 500 års dansk krigshistorie. Museet skiftede navn i 2018 fra Tøjhusmuseet til Krigsmuseet, da museet gennemgik en udvikling fra at være et våbenteknologisk museum til et kulturhistorisk museum. I juli måned i år satte museet rekord med det højeste besøgstal nogensinde – 10.363 gæster lagde vejen forbi Christian 4.’s gamle tøjhus.
Fakta Frihedsmuseet:
Frihedsmuseet fokuserer på den danske modstandskamp under Besættelsen. Museet genåbnede i 2020 efter en brand i 2013. I juli måned i år lagde 6.923 gæster vejen forbi museet.
Nøgleord
Kontakter
Julie LorenzenKommunikationsansvarligKrigsmuseet og Frihedsmuseet
Tlf:41 20 60 42jul@natmus.dkBilleder
Nationalmuseet
Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.
Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.
Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.
Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Klimaengagerede unge sejler igen på tøjbyttetogt - besøger 13 byer30.6.2025 08:32:41 CEST | Pressemeddelelse
Nationalmuseets skonnert Bonavista er lastet med klimaengagerede unge og genbrugstøj og sejler rundt til 13 danske byer, hvor der bliver opstillet til tøjbyttemarked.
Anders Foghs jakkesæt fra malingangreb kommer på Nationalmuseet3.6.2025 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Den tidligere statsministers jakkesæt fra malingangrebet i 2003 kommer nu på Nationalmuseet og bliver en del af den danske kulturarv. Genstanden vidner om forandret politisk aktivisme i Danmark i forbindelse med vores militære engagement i udlandet.
’Arkæologiens Oscar’ går til sønderjysk arkæolog23.5.2025 16:14:10 CEST | Pressemeddelelse
Erik Westerby-prisen går i år til Lennart Secher Madsen, arkæolog ved Museum Sønderjylland, for sit lange, seje træk i arkæologiens tjeneste og for at fremhæve Sønderjyllands særlige status. Lektor Tim Flohr får rejselegat for sin utraditionelle, men inspirerende tilgang til arkæologien.
New research: Baby toys were mass produced in Early Bronze Age Syria19.5.2025 08:52:49 CEST | Pressemeddelelse
Scholars at the National Museum of Denmark in collaboration with Archéorient CNRS in France and the University of Milan in Italy have identified 4500-year-old baby rattles that were produced by professional potters in an ancient city in Syria. They were probably sold at the market to parents who wanted to entertain – or distract – their children.
Ny forskning: Baby-legetøj blev masseproduceret i oldtiden19.5.2025 08:52:17 CEST | Pressemeddelelse
Forskere på Nationalmuseet har identificeret 4.500 år gamle baby-rangler, som blev produceret af professionelle pottemagere i en oldtidsby i Syrien. De blev formentlig solgt på markedet til forældre, der ville forkæle – eller distrahere – deres børn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum