Beskæftigelsesministeriet

Over 10.300 fordrevne ukrainere er i job

Del

Det går fortsat fremad med at få fordrevne fra Ukraine ind på det danske arbejdsmarked. I juli måned var 10.371 fordrevne fra Ukraine i beskæftigelse.

Fordrevne fra Ukraine med ophold efter særloven har især fundet beskæftigelse inden for brancher som restauration og hotel, rengøring og landbrug.

De seneste tal viser, at der i juli måned var 10.371 fordrevne fra Ukraine i job på det danske arbejdsmarked. Det svarer til 75 pct. af de fordrevne fra Ukraine i den arbejdsdygtige alder, der er står til rådighed for arbejdsmarkedet. Kigger man på beskæftigelsesfrekvensen for alle fordrevne fra Ukraine i den arbejdsdygtige alder, er andelen 50 pct. i juli.

Kommunerne arbejder med hjælp fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kontinuerligt med rekrutterings- og opkvalificerende indsatser for bl.a. fordrevne fra Ukraine inden for forskellige områder med mangel på arbejdskraft. De opkvalificerende indsatser kan fx være fagunderstøttende dansk og anden opkvalificering sideløbende med danskuddannelse.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Det er positivt, at så mange af de fordrevne fra Ukraine er kommet i beskæftigelse på trods af en svær situation og på en ufattelig trist baggrund. For regeringen er det vigtigt, at vi giver dem mulighed for så normal en hverdag som muligt her i Danmark, og at der gode muligheder for, at de kan forsørge sig selv.

- Jeg håber, at endnu flere kan komme i job. Vi har fortsat en lav ledighed og høj beskæftigelse. Vi ved også, at virksomheder stadig mangler arbejdskraft, så de kan udgøre en vigtig ressource mange steder.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ledigheden er uændret i maj 202420.6.2024 09:00:05 CEST | Pressemeddelelse

Der er 86.800 fuldtidsledige i maj 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er 300 flere sammenlignet med måneden før hvilket betyder, at ledigheden i maj er omtrent uændret i forhold til forrige måned. Ledighedsprocenten er uændret på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Vi har i lang tid kunnet glæde os over en stabil, lav arbejdsløshed, og maj-tallene understreger den tendens. Den lave ledighed er godt for både den enkelte og for samfundet, og vi skal udnytte det til at få endnu flere med på arbejdsmarkedet". "Flere brancher og virksomheder efterspørger fortsat arbejdskraft, og derfor har regeringen blandt andet gjort det attraktivt at fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen". Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør ledighedstallet for juni måned den 18. juli.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye