Beskæftigelsesministeriet

Over 10.300 fordrevne ukrainere er i job

Del

Det går fortsat fremad med at få fordrevne fra Ukraine ind på det danske arbejdsmarked. I juli måned var 10.371 fordrevne fra Ukraine i beskæftigelse.

Fordrevne fra Ukraine med ophold efter særloven har især fundet beskæftigelse inden for brancher som restauration og hotel, rengøring og landbrug.

De seneste tal viser, at der i juli måned var 10.371 fordrevne fra Ukraine i job på det danske arbejdsmarked. Det svarer til 75 pct. af de fordrevne fra Ukraine i den arbejdsdygtige alder, der er står til rådighed for arbejdsmarkedet. Kigger man på beskæftigelsesfrekvensen for alle fordrevne fra Ukraine i den arbejdsdygtige alder, er andelen 50 pct. i juli.

Kommunerne arbejder med hjælp fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering kontinuerligt med rekrutterings- og opkvalificerende indsatser for bl.a. fordrevne fra Ukraine inden for forskellige områder med mangel på arbejdskraft. De opkvalificerende indsatser kan fx være fagunderstøttende dansk og anden opkvalificering sideløbende med danskuddannelse.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Det er positivt, at så mange af de fordrevne fra Ukraine er kommet i beskæftigelse på trods af en svær situation og på en ufattelig trist baggrund. For regeringen er det vigtigt, at vi giver dem mulighed for så normal en hverdag som muligt her i Danmark, og at der gode muligheder for, at de kan forsørge sig selv.

- Jeg håber, at endnu flere kan komme i job. Vi har fortsat en lav ledighed og høj beskæftigelse. Vi ved også, at virksomheder stadig mangler arbejdskraft, så de kan udgøre en vigtig ressource mange steder.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for oktober 202330.11.2023 08:10:43 CET | Pressemeddelelse

I oktober 2023 var der 85.300 ledige. Det er 500 flere end måneden før svarende til en lille stigning i antallet af ledige på 0,6 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed nu 2,8 procent. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Ledigheden ligger fortsat lavt, og der er høj aktivitet i både den private og den offentlige sektor. Vi har en stærk økonomi, der betyder, at mange også på kanten af arbejdsmarkedet er kommet i job, og det er værd at glæde sig over. - Både den grønne omstilling, erhvervslivet generelt og vores velfærdssektor har brug for arbejdskraft, og regeringen har fokus på at skaffe nok hænder. Fx forhandler vi i øjeblikket om en trepartsaftale, hvor vi har afsat 3 milliarder kroner til et lønløft til visse medarbejdere i det offentlige, hvor der i særlig grad mangler kolleger. - Vi skal bruge de goder tider til at få endnu flere med. Det gælder især de mange unge, der ikke har fundet fodfæste på arbejdsmarkedet og som ikke er i gang med en u

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202321.11.2023 08:08:30 CET | Pressemeddelelse

I september 2023 var der 3.003.000 lønmodtagere i job. Det er 3.100 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden september 2022 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.900 flere lønmodtagere fra august til september måned. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Endnu en gang oplever vi rekord i beskæftigelsen, der er steget i stort set alle måneder over de seneste to år. Det går godt for dansk økonomi og for virksomhederne, og mange på kanten af arbejdsmarkedet er nu også kommet i job. - Vi har i regeringen et mål om, at vores arbejdsmarked bliver endnu mere rummeligt. Vi skal have flere af de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse, med i arbejds- eller uddannelsesfælleskabet, flere indvandrere skal i job, og flere ledige skal uddannes og efteruddannes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum