Sport Event Denmark

Guld og grønne skove til VM kano og kajakmaraton i Jels

Del

Maraton er en klassisk langdistancedisciplin, og også både indenfor kano og kajaksporten og sådan set også indenfor eventmanagement. I denne uge har der været guld og grønne skove i Jels, hvor VM i kano og kajakmaraton blev afviklet til den store guldmedalje og med et særligt fokus på  grøn omstilling. 

Mads Brandt Pedersen, k1, vinder i overlegen stil VM i kano og kajakmaraton 2023 på Jels Sø
Mads Brandt Pedersen, k1, vinder i overlegen stil VM i kano og kajakmaraton 2023 på Jels Sø Søren Wilhelmsen _ ICF Canoe World Championships 2023 Søren Wilhelmsen _ ICF Canoe World Championships 2023

Udsendt på vegne af Dansk Kano og Kajak Forbund, Vejen Kommune og Sport Event Denmark:

Verdensmestre i kano og kajakmaraton har i den forløbne uge fået hængt guld om halsen i smukke, grønne omgivelser ved Jels Sø. Forberedelserne til mesterskabet har ligeledes været et maraton, hvor der fra tildelingen i 2019 og frem til i dag har været arbejdet på et bæredygtigt event-set-up. Både Dansk Kano og Kajak Forbund, Vejen Kommune, Sport Event Denmark og SportsCenter Danmark har været ombord og ser nu tilbage på et VM som på alle parametre bonner ud på guld og grønne skove.

"Jeg er stolt, glad og taknemmelig! Stolt over et på alle måder velafviklet VM og de mange flotte danske resultater. Glad for de mange sideaktiviteter og skolebesøg. En særlig tak skal lyde til borgerne i Jels og den lokale roklub for at have taget særdeles gæstfrit imod et så stort arrangement, som VM er. Sammen med vores økonomiske partnere Vejen Kommune, Sport Event Denmark og med SportsCenter Danmark har vi høstet mange, internationale roser for vores værtskab og især for vores særlige fokus på bæredygtig afvikling,” siger Tom Faurschou, formand for Dansk Kano og Kajak Forbund

2023 ICF Canoe Marathon World Championships er et af de mesterskaber, som det internationale forbund afvikler.

ICF-præsident Thomas Konietzko ønsker de danske arrangører tillykke med det vellykkede VM: ”Det er vidunderligt at afholde  ICF World Championships Canoe Marathon i Danmark, et land med en stærk og rig historie inden for kano og kajaksporten. Vejens smukke landskab er perfekt til at fremvise denne sport og forbinde med dens naturlige omgivelser. Konkurrencen var et fantastisk skue med fantastisk dækning, og jeg har hørt mange komplimenter fra atleter om afviklingen af begivenheden.

De danske værdier om bæredygtighed er i overensstemmelse med vores egne, og det ansvar vi pålægger os selv at repræsentere som en naturafhængig sport. Arrangørernes indsats er enormt værdsat af ICF, da vi fortsætter med at udvikle og stræbe efter CO2-neutrale events.

Jeg vil gerne takke Dansk Kano og Kajak Forbund, Sport Event Denmark og Vejen Kommune for at være vært for et så flot arrangement, og vi glæder os til at afholde yderligere kano-kajak-arrangementer i Danmark.”

Tilfredsheden over netop afviklede VM er også meget tydelig blandt partnerne.

Sport Event Denmark
”Det har været en helt igennem god uge på kontoret. VM i kano og kajakmaraton blev således afviklet på Jels Sø og UCI Trials World Cup løb af stablen under Urban Sportsfestival i Aarhus. Begge events havde deres helt egne udtryk. Fælles for dem er, at der er et styrket fokus på bæredygtig afvikling. Eventarbejdet er ikke en sprint men et maraton og det gælder også, når vi taler om grøn omstilling, hvilket denne uges internationale events på fornemmeste vis demonstrerer,” udtaler Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark

Vejen Kommune 
”At afholde en begivenhed som dette verdensmesterskab er stort. Vi er stolte over at kunne tiltrække et event som dette, og omgivelserne her ved Jels danner jo nogle fantastiske rammer.

Vi har gjort alt hvad vi kunne for at skabe optimale forhold for både udøvere, publikum og frivillige, og jeg vil gerne takke Kano- og Kajakforbundet, Sport Event Denmark, ICF, Trekantområdet Danmark, Vejen Idrætscenter og Thorhallen for et rigtigt godt samarbejde. Når det er sagt, så er det også fantastisk at opleve, hvordan hele Jels har støttet op om begivenheden her, og hvordan masser af frivillige er med til at få tingene til at glide. Vi har draget os en masse gode erfaringer, og jeg tror på, at vi i Vejen også fremover vil kunne byde ind på store events som det her,” siger Frank Schmidt-Hansen, borgmester i Vejen Kommune.

SportsCenter Danmark
”At være vært og dermed en del af et stort internationale sportsarrangementer - er altid en stor ære for Sportscenter Danmark.  Det har kæmpe betydning for os, at vi kan vise et at landets største og mest fleksible sportsanlæg frem. Vi er et center med over 2000 events – og 1 mio. gæster hvert år. At vi denne gang er valgt til at være VM by er vi virkelig stolte over – og vi gør altid vores bedste for arrangøren og den enkelte atlet,” siger Jakob Sander, direktør for SportsCenter Danmark.

Fakta
Danske medaljer:
Elite:
Herre K1: Guld til Mads Brandt Pedersen
Herre K1, short race: Sølv til Mads Brandt Pedersen
Herre K1 (U23): Sølv til Philip Knudsen

Para:
Open Para: Guld til Timo Lonsdale
KL2: Bronze til Frederik Damsgaard

Grønne indsatser: Reduceret plastforbrug, genbrug og genanvendelse, affaldssortering i en helhedstilgang til bæredygtighed.

Nationer: 32
Deltagere: 400+ masters, 400+ elite og 20 paraatleter
Frivillige: 250
Skoler på besøg: 11 skoler med 650 elever
Tilskuere i løbet ugen: Estimeret 5000

Kontakter

Om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Det er Sport Event Denmarks ambition, at disse internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt. 

Sport Event Denmark finansieres via udlodningsmidlerne.

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye