Forsikring & Pension

Forsikrings- og pensionsbranche advarer mod phishing

Del

Dagligt udsættes mange danskere for falske henvendelser fra bank, forsikring, butikker og mange andre virksomheder. Heldigvis bliver vi bedre til at gennemskue svindlerhenvendel-serne fra de ægte, men vi skal forsat være meget varsomme for ikke at blive snydt. Forsikrings- og pensionsbranchen kommer nu med fælles opråb.

Vær varsom, hvis du modtager en mail fra dit forsikrings- og pensionsselskab, hvor du bliver bedt om at klikke på et link. Flere forsikrings- og pensionsselskaber oplever, at der sendes falske e-mails ud, hvor det ser ud som om, at et givent selskab er afsenderen.

F&P opfordrer til, at man ved nogen form for tvivl i stedet logger ind på virksomhedens hjemmeside – frem for at bruge et link. Det er med til at skabe bedst mulig it-tryghed for kunderne og medlemmerne. 

 - Svindlerne bliver mere kreative i deres jagt på at snyde penge fra folk. Derfor forsøger vores branche at kommunikere så sikkert som muligt med vores kunder. Hos de fleste af vores selskaber skal man logge ind på hjemmesiden for at kommunikere for at minimere risikoen for svindel, fortæller vicedirektør Thomas Brenøe i F&P - brancheforeningen for forsikrings- og pensionsselskaber. 

Falske e-mails
Falske e-mails - også kaldt phishing-mails - er e-mails, som har til formål at lokke dine personlige oplysninger ud af dig.

 - Vores selskaber ville aldrig bede deres medlemmer eller kunder om validering af oplysninger, konto- eller kortnummer i en e-mail eller via et link i en e-mail. Det sker ved, at man skal logge ind på deres sider med MitID, fortæller Thoms Brenøe.

Falske opringninger
Flere oplever også, at svindlere ringer og udgiver sig for at være fra branchen og beder om personoplysninger eller bankoplysninger, som kort- eller kontonummer og kontrolcifre for fx at få udbetalt et skyldigt beløb. 

 - Læg røret på – og ring selv til dit eget selskab, hvis du er i tvivl om ægtheden, lyder det fra Thomas Brenøe. 

https://dkr.dk/it/stop-op-og-undgaa-digital-svindel kan man få gode råd og finde viden, vejledning og konkrete værktøjer til en sikker digital hverdag. Det er Det Kriminalpræventive Råd der står bag siden.

Kontakter

Billeder

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikringsbranchen forundret over stormflodskritik fra ministeren25.11.2023 08:28:50 CET | Pressemeddelelse

Den såkaldte stormflodsordning er en statslig ordning, som de private forsikringsselskaber understøtter ved at bistå skaderamte borgere og taksere stormflodsskaderne. Siden den seneste stormflod ramte i oktober, har selskaberne og deres medarbejdere arbejdet på højtryk for at hjælpe borgerne. Derfor er branchen forundret over, at Erhvervsministeriet rejser kritik af branchen for ikke i tilstrækkelig grad at overholde et pludseligt defineret servicemål på 24 timer.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.11.2023 15:15:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om kaskoforsikringen dækker, hvis man ikke har skiftet til vinterdæk og kører galt, fordi det er glat? Hvordan man bedst forebygger risikoen for skorstensbrand? Og om der gælder en særlig tidsfrist i forhold til anmeldelse af stormflodsskader?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum