Rutenyheder og høje passagertal præger årets sidste sommermåned

Del

August fortsatte hvor juli slap i Billund Lufthavn. Antallet af passagerer ramte samme niveau som sidste års augustrekord. Ny rute med AirBaltic. Danskerne køber efterårs- og vinterferier. Fiskene flyver igen. 

Der er gået 434.879 passagerer igennem lufthavnen i august. Måneden slutter med en stærk rutenyhed: AirBaltic åbner 2. maj 2024 med to ugentlige afgange til Tallinn fra Billund Lufthavn.

Det er til stor tilfredshed hos Jan Hessellund, adm. direktør Billund Lufthavn, der sætter nogle ord på rejsetendenser og rutenyheden.

– Et fortsat stort rejsebehov hos såvel charter- som rutegæster danner rammen for et tilfredsstillende aktivitetsniveau. Vi havde håbet at nærme os sidste års niveau, men havde ikke kalkuleret med det. Så det er glædeligt at vi gør det. Fra vores samarbejder med turismedestinationerne i Vestdanmark, hører vi, at rekordmange udenlandske turister har Vestdanmark i kikkerten. Tendensen understreges af vores nyeste ruteåbning med AirBaltic, som giver mulighed for turist- og erhvervsrejser i begge retninger, siger Jan Hessellund og fortsætter:

– Det er et flyselskab, som vi har en rigtig god dialog med. Det er derfor også dejligt, at de skalerer op. AirBaltic er et ægte regionalt flyselskab, som passer perfekt ind i vores portefølje.

Skiferie og varme vinterferier er i høj kurs

Vi bestiller den næste ferie lige efter en endt ferie. Det er et kendt adfærd i rejsebranchen, og det udspringer sig i den grad også af virkeligheden. Charterbureauerne melder om stor efterspørgsel på efterårs- og vinterferier allerede nu.

– Vi forventer de kommende måneder bliver præget af et miks af traditionelle efterårs-chartermål, city-breaks og skidestinationer. Eller med andre ord fortsat travlhed hos såvel charter- som ruteselskaber, fortæller Jan Hessellund og uddyber:

– Dubai og Marokko er to nye vinterdestinationer, som tiltrækker danske turister, der gerne vil prøve en ny varm vinterdestination. Derudover åbner AirBaltic med to ugentlige afgange til Gran Canaria fra 1. december. Trækker skiene, er Bolzano, Salzburg og Lyon oplagte muligheder fra Billund Lufthavn.

Fiskene flyver igen fra Billund Lufthavn

Det seneste års tid har fersk laks været ramt af høje priser. Det har påvirket efterspørgslen, hvilket har reduceret fragtmængderne. Men nu er laksen tilbage, og det løfter igen tallene. I august i år, er der blevet fragtet 6.228 tons ud af Billund Lufthavn, hvilket er en vækst på 3,1 procent ift. august sidste år.

– Det er positivt igen at se pilen pege op på luftfragt. Konkurrencen på fragtmarkedet er markant, og globalt set er mængderne stadig faldende. Vi befinder os fortsat i et volatilt marked, hvor vi fastholder fokus på vores kernekompetencer, som er drevet af løbende forbedringer af vores processer og en stærk evne til hurtigt at tilpasse os kundernes behov, sammenfatter Jan Hessellund.

Se mere: 

Billund - Tallin: Flights to Tallinn | airBaltic

Skiferie (bll.dk)

Kontakter

Links

Følg pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Lufthavn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum