Danmarks Idrætsforbund

Royal Run afslører de kommende værtsbyer for 2024: Her er den første

Del

Efter et succesfuldt event i 2023 er Royal Run glad for at kunne offentliggøre de kommende værtsbyer for 2024. Royal Run vil løbende i denne uge afsløre de fem værtsbyer, der skal danne rammen om det royale motionsevent.

Brønderslev er den første by, som H.K.H. Kronprinsen kan præsentere som vært til det kommende Royal Run '24. Foto: Matthew James/Royal Run.
Brønderslev er den første by, som H.K.H. Kronprinsen kan præsentere som vært til det kommende Royal Run '24. Foto: Matthew James/Royal Run. Matthew James/Royal Run

Nu præsenterer Royal Run den første af de fem værtsbyer, der skal lægge asfalt til 2024-versionen af det populære motionsevent. Den første værtsby, der i dag, mandag, bliver offentliggjort, er Brønderslev:

”Vi er så glade for at kunne vende tilbage til Nordjylland efter et enkelt års fravær. Vi ved, at mange nordjyder var kede af, at vi ikke kom til det nordjyske til Royal Run ’23, så derfor er vi glade for at kunne imødekomme deres ønsker for næste års Royal Run,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Det populære motionsevent, med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen som hovedperson, er arrangeret af idrætsvisionen Bevæg dig for livet– et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI og Dansk Atletik, hvis ambition er at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

”Nu er første by på plakaten, og når vi kommer til torsdag, har vi præsenteret hele holdet af nye Royal Run-værtsbyer. Det betyder også, at vi nu for alvor kan komme i gang med at inspirere danskerne i nye dele af landet til lidt mere bevægelse,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF og medlem af Royal Runs styregruppe.

Salg af startnumre vil forventeligt ske i løbet af november måned.

Om Royal Run

  • Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Siden da har eventet fundet sted hvert år 2. pinsedag.
  • I 2024 vil Royal Run således blive afholdt den 20. maj 2024 fem forskellige steder i landet.
  • Brønderslev Kommune kan i dag, mandag, afsløre, at den er den først offentliggjorte by, der skal være vært ved 2024-versionen af Royal Run. Frem til og med torsdag vil de øvrige fire byer blive offentliggjort.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
  • Royal Run ’23 opnåede deltagerrekord ved 93.679 tilmeldte i de fem værtsbyer: Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.
  • Der er endnu ikke åbent for tilmelding til Royal Run ’24, det forventes at ske i løbet af november måned.

 

Nøgleord

Kontakter

Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI: 53 73 33 00
Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF: 21 66 37 74

Billeder

I denne uge vil de kommende værtsbyer til Royal Run '24 løbende blive offentliggjort. Brønderslev er først på listen. Foto: Matthew James/Royal Run
I denne uge vil de kommende værtsbyer til Royal Run '24 løbende blive offentliggjort. Brønderslev er først på listen. Foto: Matthew James/Royal Run
Download
H.K.H. Kronprinsen løber over startstregen til Royal Run '23 i København med Prins Vincent og Prins Christian. Foto: Lars Møller/Royal Run
H.K.H. Kronprinsen løber over startstregen til Royal Run '23 i København med Prins Vincent og Prins Christian. Foto: Lars Møller/Royal Run
Download

Links

Idræt og motion bidrager positivt til vores sundhed og trivsel, og derfor skal Danmark være verdens mest aktive nation. Det er visionen i den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, som er indgået mellem Danmarks Idrætsforbund og DGI med støtte fra Nordea-fonden og TrygFonden. Foreløbigt er der indgået aftaler med 25 såkaldte visionskommuner, og mange konkrete initiativer er sat i søen inden for en lang række idrætsgrene.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye