Aarhus Airport

Internationale rejsende gav ny sommerrekord i Aarhus Airport

Del

Med passagertallene fra august kan sommeren i Aarhus Airport nu gøres op. Rejsende til og fra internationale destinationer har givet de travleste sommermåneder nogensinde. År til dato er passagertallet steget med 41 procent.

Passagervæksten har bidt sig godt fast i lufthavnen i Aarhus. Trafiktallene for sommermånederne afslører, at rejselysten er højere end nogensinde blandt de østjyske rejsende. Lufthavnen checker således ud af sommerperioden med et rekordhøjt passagertal for juni, juli og august måned. Samlet set rejste 174.392 sommerpassagerer igennem terminalerne, og det er 32 procent flere rejsende end i 2022, der holder den hidtidige sommerrekord. Det er fortsat den internationale trafik, der trækker væksten ifølge passagertallene fra juni, juli og august. De gode takter tilskriver lufthavnen, at mixet af destinationer matcher østjydernes rejseønsker, at passagerne har taget utroligt godt imod lufthavnens totalmodernisering samtidig med, at Aarhus Airport er destinationslufthavn for Danmarks næststørste by.

”Vi har set en eksplosiv vækst i internationale rejsende i sommermånederne. Det er især østjyder, som rejser til soldestinationer og storbyer, men vi oplever også, at Aarhus som destination tiltrækker udenlandske gæster fra Sydeuropa, Norge, Sverige og Østeuropa. Prognoserne for de næste par måneder viser, at tendensen fortsætter, og det betyder, at vi ligger godt i svinget til at nå et samlet passagertal på 530.000 rejsende i år”, siger Lotta Sandsgaard, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

I sommermånederne har blandt andet SAS skruet op for kapaciteten til de nordiske hovedstæder, mens trafikken sydpå især har været drevet af gæstestrømmen til charterselskaberne Spies, Århus Charter og Sunweb. Dertil har Ryanair oplevet stor rejseaktivitet på ruterne til blandt andet Faro, Malaga og Mallorca. Lavprisselskabet har ligeledes øget kapaciteten til London og Gdansk med op til 30 procent. Ryanair beflyver i dag ni ruter ud af Aarhus og står for næsten halvdelen af trafikken i lufthavnen.

Stabil luft under indenrigstrafikken 
Mens den internationale trafik trækker en eksplosiv vækst, vinder indenrigstrafikken terræn i et roligere tempo. 

”Vi har en stor andel dedikerede indenrigsrejsende, som pendler mellem Aarhus og København, og der et stærkt passagergrundlag, som også efterspørger oversøiske destinationer. Vi er derfor glade for, at indenrigsproduktet er stabiliseret, så vi kan imødekomme vores pendlergæster og fremover tilbyde gode forbindelser til det amerikanske marked og fra efteråret også Bangkok med SAS”, siger Lotta Sandsgaard.

Den stigende passagertilvækst i Aarhus Airport betyder, at det samlede antal rejsende i årets første otte måneder lander på 375.067, hvilket betyder en vækst på 41 procent sammenlignet med 2022. Det er lufthavnens ambition at løfte årets totale passagertal med 25 procent i 2023.

Antal rejsende juni, juli og august måned

2023

2022

2019

Året - januar til august

2023

 2022

2019

Indenrigsrejsende:

29.063

28.775

39.546

375.607

266.506

329.282

Udenrigsrejsende:

145.329

103.294

89.189

Antal rejsende totalt:

174.392

132.069

128.735

Kontakter

Billeder

Aarhus Airport har oplevet den største rejseaktivitet nogensinde i årets tre sommermåneder. År til dato er passagertallet steget med 41 procent.
Aarhus Airport har oplevet den største rejseaktivitet nogensinde i årets tre sommermåneder. År til dato er passagertallet steget med 41 procent.
Download
Aarhus Airport er totalmoderniseret for op mod 235 millioner kroner.
Aarhus Airport er totalmoderniseret for op mod 235 millioner kroner.
Download

Vedhæftede filer

Om Aarhus Airport

Aarhus Airport’s ambition er at være østjydernes foretrukne lufthavn og forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det jyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde, der er Jyllands største.

I foråret 2024 står lufthavnen færdig efter en totalmodernisering og udvidelse til dobbelt størrelse. I april 2024 er Aarhus Airport A/S vært for Europas vigtigste luftfartskonference, Routes Europe, der er en mødeplatformen for luftfarts-branchens beslutningstagere. Aarhus Airport A/S er ejet af Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og privatinvestor Staus A/S. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport fra centrum af Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Airport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Airport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye