Lolland Kommune tager et flot spring frem i årets undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed

Del

I DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, rykker Lolland Kommune hele 22 pladser op på ranglisten. Guldborgsund Kommune ender på en 49. plads, som er tre pladser lavere end sidste år.

Kommunerne i Region Sjælland får placering i spændet fra plads 24 til 79, og blandt de 17 kommuner i regionen indtager Guldborgsund Kommune en 7. plads og Lolland Kommune en 11. plads.

- I årets undersøgelse glæder vi os især over, at Lolland Kommune rykker hele 22 pladser frem i tabellen. Ligesom Guldborgsund Kommune bevarer sin plads i midten. Det er vores oplevelse, at begge kommuner både politisk og gennem Business Lolland-Falster har fokus på erhvervslivet, både i forhold til at servicere og udvikle erhvervslivet samt at tiltrække nye virksomheder, siger Jakob Søndergaard Nielsen formand for DI Lolland-Falster.

Kommunernes største fremgang er i kategorien Grøn udvikling, hvor Lolland Kommune går 68 pladser frem, og Guldborgsund Kommune går 23 pladser frem. Det er også et af de områder, hvor Lolland-Falster har et forspring i forhold til andre kommuner, og i det hele taget bør ligge godt i en måling som denne. Virksomhederne i begge kommuner vurderer, at arbejdskraft er det område, som er vigtigst af prioritere.

Lolland Kommune rykker 22 pladser frem i stor erhvervsundersøgelse

I DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, tager Lolland Kommune en flot spring frem på hele 22 pladser, og dermed ender kommunen på en 60. plads. Det betyder, at der bliver lagt afstand til den kedelige ende af tabellen.

- Det er positivt, at Lolland Kommune får positiv fremgang i årets undersøgelse. Der er aktivitet i kommunen ikke mindst pga. det igangværende byggeri med Femern-forbindelsen, men også den kommende grønne gasledning har sat skub i udviklingen. De mange nye muligheder skal vi gribe, samtidig med at vi understøtter det nuværende erhvervsliv, siger Jakob Søndergaard Nielsen.

Kommunen opnår sin bedste placering i kategorien Grøn udvikling, hvor det bliver til en samlet 18. plads blandt landets kommuner. Det bliver også til placeringer i den bedre halvdel i kategorierne Brug af private leverandører samt Skatter, gebyrer og erhvervsarealer. Dårligste placering er i kategorien Infrastruktur og transport, hvor det bliver til en 81. plads.

Lokale virksomheder giver Guldborgsund Kommune en midterplads i landsdækkende undersøgelse

Det bliver til en 49. plads for Guldborgsund Kommune i DI’s årlige, landsdækkende undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, hvilket kun er tre pladser fra sidste års 46. plads.

- Guldborgsund Kommune opnår en tilfredsstillende placering i årets undersøgelse. For DI Lolland-Falsters vedkommende håber vi, at kommunen fortsætter sit fokus på beskæftigelses- og uddannelsesområdet, for det er bl.a. her, at behovet ligger hos virksomhederne og et område, hvor vi sammen kan få løst nogle af udfordringerne, siger Jakob Søndergaard Nielsen

Guldborgsund Kommune klarer sig allerbedst i forhold til brug af private leverandører, hvor det bliver til en 18. plads blandt landets kommuner. Til gengæld står det dårligst til i kategorien Uddannelse, hvor det bliver til en 86. plads. Samtidig er uddannelse det næst vigtigste område, som virksomhederne mener, at kommunen bør prioritere.

For yderligere information om DI Lolland-Falster: Chefkonsulent Lars Magnus Lund Christensen Mail: lmlc@di.dk Tlf. 3377 3087 Mobil: 4127 2838 Koordinator Susanne Munk Jørgensen Mail: sul@di.dk Tlf.: 3377 3924

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2023

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2023, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 14. år i træk, DI udarbejder en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.950 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 92 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De seks mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø, Dragør og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye