Assens ForsyningAssens ForsyningAssens Forsyning

Tommerupperne er klar – hvis regnen slår sig løs!

Del

Vand kan give ro og øget livskvalitet, mens det har den stik modsatte effekt, hvis vandet oversvømmer veje, haver eller kældre. Et stærkt samarbejde har nu mindsket risikoen for oversvømmelser i Tommerupperne, og sørget for at de øgede regnvandsmænger, der kommer i fremtiden, kan blive brugt til at øge livskvaliteten i stedet for at være til gene.

Talleruppernes Lokalråd 2023

I fremtiden forventes der endnu mere regn fra oven – regn som falder kraftigere og mere intenst. Derfor er der fuld skrue på indsatsen for at forebygge mod oversvømmelser af veje, haver og kældre.

I den forbindelse er Assens Forsyning A/S ved at sikre, at kloakkerne i hele kommunen bedre kan håndtere de øgede og kraftigere regnmængder. I den forbindelse etableres også en række regnvandsbassiner, så regnvandet samles på mere hensigtsmæssige steder, og ikke skaber oversvømmelser.

Samarbejde har gjort det til meget mere end et regnvandsbassin
Den 9. september bliver kommunens største regnvandsbassin, Tallerupsøerne, indviet. Og det er ikke bare et regnvandsbassin. Det har et stærkt samarbejde mellem Assens Kommune, Assens Forsyning A/S og Tommeruppernes Lokalråd sørget for:

”Vi har skabt et skønt naturområde, hvor der er plads til, at den enkelte og fællesskabet kan udfolde sig. Med støtte fra en række fonde og puljer samt en masse frivilliges engagement har vi skabt et naturskønt byrum med både fitness, legeplads, læskur, madpakkehus, forhindringsbane, vild natur og meget mere”, fortæller formand for Tommeruppernes Lokalråd, Martin Winther-Gaasvig, og fortsætter:

”Vi har fået adgang til vand, som kan noget helt specielt i forhold til at skabe en naturoplevelse, og som kan give en noget meditativt, noget ro og dermed også mere livskvalitet”.

Området er en del af en større indsats i hele kommunen
Projektet er en del af realiseringen af Assens Kommunes Helhedsplan for Tommerupperne samt Regnvandsplan for Tommerup Stationsby. Tallerupsøerne er også en del af Assens Forsyning A/S’s overordnede plan for adskillelse af regn- og spildevand, hvilket de arbejder med over hele kommunen frem mod 2030.

”Med de stigende nedbørsmængder, vi forventer, er det vigtigt, at vi får adskilt regn- og spildevand, så vi aflaster spildevandsrensningen og mindsker risikoen for oversvømmelser. Det gør også, at vi bruger mindre energi, og bedre kan rense spildevandet på vores nye topmoderne renseanlæg, som ligger lidt uden for Assens by”, siger formand for Assens Forsyning, John Buur Christiansen.

”Det her projekt viser, hvad vi kan, når vi samarbejder på tværs af lokalsamfund, kommune og andre aktører. Det stærke samarbejde har gjort, at vi nu har et bynært naturområde til glæde for nuværende og kommende borgere. Området har også gjort det attraktivt for private investorer at lave boligudvikling i området”, fortæller borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

Parterne bag projektet har også haft stort fokus på at området skal gøre noget godt for biodiversiteten og dyrelivet med den beplantning, der er valgt i området, og den måde området er udviklet på.

Kom med til officiel indvielse af Tallerupsøerne
Lørdag den 9. september 2023 kl. 10.00-11.30 vil vi officielt indvie området, og alle der er interesserede er velkommen til at deltage.

Indvielsen af Tallerupsøerne finder sted foran Klimahytten ved Tallerupsøerne, hvor borgmester Søren Steen Andersen holder velkomsttale, efterfulgt af indlæg fra Martin Winther-Gaasvig, formand for Tommeruppernes Lokalråd, og indvielsestale ved bestyrelsesformand John Buur Christiansen fra Assens Forsyning.

Kontakter

Søren Steen AndersenBorgmester i Assens Kommune

Tlf:2937 9065

Kim Walsted KnudsenMiljø og Natur Assens Kommune

Tlf:2937 5834

Christian MallingPresseansvarlig hos Assens Forsyning A/S

Tlf:2194 1733

Martin Winther-GaasvigFormand for Tommeruppernes Lokalråd

Tlf:6061 2213

Billeder

Frivillige fra Tommerupperne indretter Tallerupsøerne med platforme på vandet. På billedet: Jacob Sten Andersen, Martin Winther-Gaasvig, Marcus Klausen og Jesper Terp.
Frivillige fra Tommerupperne indretter Tallerupsøerne med platforme på vandet. På billedet: Jacob Sten Andersen, Martin Winther-Gaasvig, Marcus Klausen og Jesper Terp.
Download

Følg pressemeddelelser fra Assens Forsyning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Assens Forsyning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye