Sport Event Denmark

Udmelding om VM landevejscykling 2029 vækker begejstring

Del

Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark hilser Kulturminister Jakob Engel-Schmidt og erhvervsminister, Morten Bødskovs, udmelding om at ville byde på et VM i landevejscykling 2029 velkommen.

DM Ugen i Aalborg 2023. Dag 2. Cykling enkeltstart. Kasper Asgren vinder DM Foto: Lars Møller
Copyright: Lars Møller Lars Møller

Udsendt på vegne af Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark

”Den massive interesse for cyklingen, som vi oplever, viser, at sporten er inde i en helt utrolig udvikling og på vej mod nationalsportsstatus. Det er vi som forbund sat i verden for at understøtte, og derfor har vi med vores gode samarbejdspartnere arbejdet hårdt og målrettet på at kunne byde på VM igen. Det er afgørende for Danmarks Cykle Union, at alle kan tage del i sportens mest prestigefyldte begivenheder, og at lægge asfalt til kampen om regnbuestriberne er sammen med Tour de France det største, man kan opnå. Det vil være en drøm for os at kunne give hele cykel-Danmark et VM på hjemmebane,” siger Morten Anderson, formand for Danmarks Cykle Union.

”VM landevejscykling har i lang tid været på vores ønskeliste over mega-events i Danmark. Det er også en event, der kun kan komme til Danmark med ekstra finansiering fra Staten. Jeg kan derfor ikke skjule min begejstring over regeringens udmelding og særdeles gode engagement i denne markante event. VM landevej 2029 skal være en event for Danmark. Der skal arbejdes stenhårdt på at skabe optimale rammer for både eliteløb og publikumsoplevelser. Vi vil naturligvis også invitere til folkefest før-under og efter. Der er også oplagte muligheder for at inddrage motionister. Vi er sammen med Danmarks Cykle Union i dialog med flere potentielle værtsbyer forskellige steder i Danmark, men der er endnu ikke indgået nogle aftaler,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Kort om budprocessen

  • Den internationale cykelunion, UCI, er rettighedshaver
  • I løbet af efteråret 2023 kommer der en afklaring af værtsbyer
  • 31. januar 2024: Skriftligt budmateriale afleveres til UCI
  • September 2024: Tildeling ifm. VM landevejscykling i Zürich

Info om VM

  • Årlig afvikling
  • 8 dage
  • 13 konkurrencer med linjeløb (landevejsløb), enkeltstart og mixed team stafet.
  • Senest i Danmark i 2011

Nøgleord

Kontakter

Om Sport Event Denmark

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale tilskuer- og deltagerevents. Det er Sport Event Denmarks ambition, at disse internationale sportevents skal involvere og begejstre danskerne, skabe stolthed, udvikle idrætten, skabe vækst og turismeomsætning samt markedsføre Danmark internationalt. 

Sport Event Denmark finansieres via udlodningsmidlerne.

Følg pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sport Event Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye