Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

DER ER IGEN KOMMET GODT GANG I DET DANSKE BOLIGMARKED

Del

Boligmarkedet er kommet op i gear igen

Der er igen kommet godt gang i det danske boligmarked, hvor både boligsalget og bolig-priserne nu har været stigende flere måneder i træk. 

Nye tal fra Boligsiden viser, at der i juni måned blev solgt 7.704 boliger. Dermed er boligsalget nu steget for tredje måned i træk. Udviklingen gør sig gældende for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse. 

Fra maj til juni steg hussalget således med 3,1 procent. Det er samtidig 4,3 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019, dvs. inden corona, hvor boligsalget boomede. Den positive udvikling sætter også sit præg på ejerlejlighedsmarkedet. Her er boligsal-get steget med 4,4 procent den seneste måned. 

Størst har fremgangen imidlertid været på sommerhusmarkedet. Her steg salget med hele 12 procent fra maj til juni. Det er samtidig 9,2 procent højere end det gennemsnitlige salg for juni i årene 2015-2019. Udviklingen kan dermed ikke alene tilskrives almindelige sæsonudsving. 

»Oven på nogle vilde og højst usædvanlige år, er der flere indikatorer på, at boligmarkedet nu er ved at finde tilbage i sin vante gænge. Boligsalget i juni ligger for eksempel blot 2,7 procent un-der det gennemsnitlige niveau for juni i årene 2015-2019,« siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nykredit Mægler, som er hovedkontor for Ejendomsmæglerfirmaet &LI-VING. 

Stigningen i boligsalget sker samtidig med en positiv prisudvikling på boliger. Således har boligpriserne været stigende de seneste fire måneder i træk. Også her er udviklingen slået bredt igennem, og omfatter både huse, lejligheder og sommerhuse. 

»De markant prisfald, vi var vidne til fra sidste sommer og otte måneder frem, bliver lige så stille indhentet. Prisniveauet for sommerhuse ligger endda allerede meget tæt på sidste års niveau. Alt i alt ser jeg derfor rigtig god grund til at være både positiv og optimistisk,« siger Peter J. Matt-sen. 

Mens den gennemsnitlig salgspris for ejerlejligheder er steget med 1,0 procent fra maj til juni, er salgsprisen for huse og sommerhuse steget med henholdsvis 0,5 og 0,6 procent den seneste måned. 

»Det kan ikke udelukkes, at den stigende handelsaktivitet og prisudvikling, vi ser i øjeblikket, også skal ses i lyset af, at flere ønsker at få del i den skatterabat, man som boligkøber opnår ved at købe bolig inden årsskiftet,« siger Peter J. Mattsen med henvisning til det nye boligskattesy-stem, der træder i kraft 1. januar næste år. 

»Meget tyder heldigvis på, at optimismen også helt generelt er tilbage. Også selvom der med de kommende boligskatter, renteudviklingen og de nye ejendomsvurderinger lige nu er flere ubekendte, som gør det svært at spå om prisudviklingen på kort sigt. Er ens tidshorisont længere end et par år, har det dog historisk vist sig at være en vældig god investering at købe bolig. Og lige nu er næppe en undtagelse,« siger Peter J. Mattsen. 

Kontakt 

Presse, Nykredit Mægler 

Tlf.: +45 4455 1504 

Information om Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING
Nørregade 49
1165 København K

4455 6300

Æstetisk sans og kvalitet er nogle af nøgleordene, når man skal beskrive Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING.

Med sine i alt 16 forretninger fordelt over både Sjælland, Fyn og Jylland, er &LIVING solidt til stede i hele landet med boliger beliggende såvel helt inde i kernen af de store byer som i mere landlig idyl med åbne vidder.

Visionen er at formidle unikke hjem, der emmer af historier og smukke detaljer. Derfor passer herskabsvillaen ud til Vejle Fjord eller Øresund lige så fint ind hos &LIVING som den unikke toværelsers på Østerbro.

&LIVING er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ejendomsmæglerfirmaet &LIVING

NYE BOLIGSKATTEREGLER I 2024 – DET BETYDER DE FOR DIG26.7.2023 00:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Folketinget har vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den betyder skattelettelser for 4 ud af 5 boligejere. Resten får en skatterabat, som beskytter deres boligøkonomi. Ro på skatten trods højere vurdering I 2024 skal boligejerne betale skat af en 2022-vurdering. For de fleste boligejere vil denne være højere end tidligere vurderinger. Det skyldes blandt andet at boligpriserne generelt er steget. Især huse og ejerlejligheder i og omkring de større byer vil få højere vurderinger end tidligere. Som modsvar til de stigende vurderinger, har Folketinget vedtaget en ny ejendomsskattelov. Den nye lov betyder, at satserne for både ejendomsværdiskatten og grundskylden bliver sænket med virkning fra 2024. Loven indeholder samtidig en række andre tiltag, der skal give tryghed for boligejerne ved overgangen til de nye boligskatteregler: 1. Lavere skattesatser betyder lavere skat for 4 ud af 5 boligejere. 2. Nuværende boligejere får en skatterabat, hvis deres ejendomsvurdering er steget så meget, at sk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye