3F: Flot opbakning til dansk arbejdsmarkedsmodel

Del

Overenskomstdækkede virksomheder med tillidsrepræsentant tilgodeses med nyt udspil fra Moderaterne

3Fs formand Henning Overgaard er særdeles tilfreds med dagens udmelding fra Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussen.

”Jeg er meget glad for, at Lars Løkke Rasmussen med dagens signaler vil tilgodese den danske arbejdsmarkedsmodel. Virksomheder med tillidsrepræsentanter og overenskomst med stemmeret for arbejderne omkring løn- og arbejdsvilkår er baseret på samarbejde og respekt mellem arbejderne og virksomhedens ledelse og ejere,” siger Henning Overgaard.

3Fs formand slog på kongressen i efteråret selv til lyd for, at politikerne bør give positiv særbehandling til de organiserede virksomheder og arbejdere.

”Det er de virksomheder og arbejdere, der er fundamentet under dansk vækst, velstand og velfærd. Under regulerede former med et meget beskedent konfliktniveau lægger vi arm om forbedringer i løn- og arbejdsvilkår, og sammen sikrer parterne virksomhedernes produktivitet, innovation og grønne omstilling. Jeg vil stærkt opfordre de to andre regeringspartier, Venstre og Socialdemokratiet, til at bakke Moderaternes forslag op, og til at sætte konkret handling bag ordene,” siger Henning Overgaard.

3Fs formand gør opmærksom på, at danske virksomheder er blandt verdens mest konkurrencedygtige.

”Derfor er forslaget også en håndsrækning fra Lars Løkke Rasmussen til, at arbejdsgiverne kan øge overenskomstdækningen – f.eks. inden for hotel- og restaurationsområdet – fordi forslaget giver ekstra argumenter for at sikre ordnede forhold på virksomheden og fair vilkår for de ansatte."

"Jeg ved godt, at Moderaterne er et nyere parti, men det her er også nye toner fra den kant af det politiske spektrum, og det hilser jeg velkommen. Nu ser vi frem til det konkrete forslag, og 3F bidrager meget gerne til at konkretisere Moderaternes forslag. Overenskomstområdet er som bekendt omfattende og komplekst med både et normalløns- og minimallønsområde, og det skal nye ordninger naturligvis tage højde for,” siger Henning Overgaard.

https://bit.ly/3EiAHCO:

"Mindstebetalingsområdet, som også rummer minimallønsområdet, er det mest udbredte lønsystem i den private sektor. I dette lønsystem forhandles lønstigningerne ude i virksomhederne. Det eneste, der aftales centralt om løn af de forhandlende parter, er en regulering af mindstesatsen for en arbejdstime."

Kontakter

For yderligere information, kontakt 3F's pressetelefon på 88 92 88 92.

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye