Frihedsmuseet slår dørene op for den nye særrundvisning ’Forfulgt’
I oktober er det 80 år siden tyskernes aktion mod de danske jøder. Men de var langt fra de eneste i Danmark, der blev forfulgt under besættelsen. I denne nye rundvisning dykker vi ud over jødernes skæbne også ned i nogle af de andre grupper, der måtte leve på flugt.
De fleste har nok hørt historierne om de forfulgte, danske jøder, der i oktober 1943 måtte gemme sig for den tyske besættelsesmagt og flygte til Sverige.
Men i løbet af besættelsestiden levede også mange andre grupper et liv præget af forfølgelse.
I denne helt nye rundvisning på Frihedsmuseet kommer gæsterne tæt på nogle af dem og deres skæbne i tiden op til, under og efter besættelsen: Hvorfor de blev forfulgt og af hvem?
Ud over de danske jøder, dykker rundvisningen også ned i forfølgelsen af de danske kommunister, modstandsfolkene, det danske politi, de tyske flygtninge i Danmark samt modstandsbevægelsens opfordring til at forfølge stikkere og ’tyskerpiger’.
Fælles for dem er, at de under besættelsen må gemme sig eller flygte for at undgå at blive opdaget, fanget og for nogles vedkommende sendt videre i koncentrationslejr, mens andre risikerede at blive henrettet, tortureret eller udskammet offentligt.
Praktisk info:
Pris: Voksne: 150 DKK | Børn: 40 DKK
Dato: 1, 8, 15, 22 og 29. oktober
Tidspunkt 14-15
Nøgleord
Kontakter
Julie Lorenzen
Tlf:41 20 60 42Julie.Lorenzen@natmus.dkLinks
Om Frihedsmuseet
Frihedsmuseet er museet for Danmarks modstandskamp under besættelsen i 1940-45.
Frihedsmuseet fokuserer på valget om at gå til modstand – og overskride den grænse, modstandskampen var i samtiden.
Følg pressemeddelelser fra Frihedsmuseet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Frihedsmuseet
Unikke billeder viser København i undtagelsestilstand for 80 år siden24.6.2024 11:23:59 CEST | Pressemeddelelse
I år er det 80 år siden en af besættelsens mest blodige begivenheder: Folkestrejken i København. Københavnerne måtte pludselig klare sig uden vand og el, mens hundredvis blev dræbt og sårede, da tyske soldater skød ind i folkemængder. I Frihedsmuseets digitale arkiv ligger flere tusinde billeder frit tilgængeligt.
Unikke billeder viser Østerbro i undtagelsestilstand for 80 år siden19.6.2024 14:56:07 CEST | Pressemeddelelse
I år er det 80 år siden en af besættelsens mest blodige begivenheder: Folkestrejken i København. Hundredvis blev dræbt og sårede, og københavnerne måtte klare sig uden el og vand. Østerbro var et af de steder, hvor det gik hårdt for sig – det kan man se på billeder fra Frihedsmuseets digitale arkiv, der er frit tilgængeligt for alle.
Unikke billeder viser Vesterbro i undtagelsestilstand for 80 år siden19.6.2024 14:49:32 CEST | Pressemeddelelse
I år er det 80 år siden en af besættelsens mest blodige begivenheder: Folkestrejken i København. Hundredvis blev dræbt og sårede, og københavnerne måtte klare sig uden el og vand. Vesterbro var et af de steder, hvor det gik hårdt for sig – det kan man se på billeder fra Frihedsmuseets digitale arkiv, der er frit tilgængeligt for alle.
Unikke billeder viser Nørrebro i undtagelsestilstand for 80 år siden19.6.2024 14:19:26 CEST | Pressemeddelelse
I år er det 80 år siden en af besættelsens mest blodige begivenheder: Folkestrejken i København. Hundredvis blev dræbt og sårede, og københavnerne måtte klare sig uden el og vand. Nørrebro var et af de steder, hvor det gik hårdt for sig – det kan man se på billeder fra Frihedsmuseets digitale arkiv, der er frit tilgængeligt for alle.
Unikke billeder viser Nordvest i undtagelsestilstand for 80 år siden19.6.2024 13:47:38 CEST | Pressemeddelelse
I år er det 80 år siden en af besættelsens mest blodige begivenheder: Folkestrejken i København. Hundredvis blev dræbt og sårede, og københavnerne måtte klare sig uden el og vand. Nordvest var et af de steder, hvor det gik hårdt for sig – det kan man se på billeder fra Frihedsmuseets digitale arkiv, der er frit tilgængeligt for alle.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum