Dansk fastfoodkæde lancerer Chat-GPT burger
Den 6. september sætter Sunset Boulevard som den første store fastfoodkæde i Danmark en burger på menuen udviklet ved hjælp af den kunstige intelligens ChatGPT. Burgeren ‘Hereford Smokey Bearnaise’ lanceres i samtlige 45 restauranter landet over og smager ifølge kæden intet mindre end ’genialt’.
![Hereford Smokey Bearnaise, Foto: Sunset Boulevard](/data/images/public/13561266/13716250/7a032352-e8e3-4771-a6e4-20a35b9e9bdf-w_720.jpg)
Hos landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, er de begejstrede for den nye teknologi bag ChatGPT. Så begejstrede, at de har valgt at invitere den kunstige intelligens med ind i produktudviklingen
“Hvor to hjerner tænker bedre end én, gælder det, at en håndfuld hjerner og ChatGPT, når brugt rigtigt, tænker bedre end flere tusinde. Som vi ser det, er det fantastisk, hvad den nye teknologi kan bidrage med - også til produktudvikling,” siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch.
Virksomheden bruger i forvejen ChatGPT som sparringspartner på materialer som præsentationer, stillingsopslag og SoMe kommunikation. Da udviklingsteamet stod overfor at introducere en ny burger, var det ifølge Jens Broch naturligt også her at invitere den nye teknologi med på råd.
“Vi fodrede ChatGPT’en med vores viden om danskernes præferencer, Sunset Boulevards ingredienser og menu og vores metoder omkring tilberedning af maden frisk på bestilling. Efter lidt frem og tilbage, kom den frem med især ét interessant forslag, som vi testede og faldt for,” siger han.
‘Hereford Smokey Bearnaise’ beskrives ifølge Sunset Boulevard af ChatGPT således: "Burgeren kombinerer klassiske ingredienser som Hereford bøf og Bearnaise mayo med en ny ingrediens, Chipotle mayo. Kombinationen er nyskabende men i tråd med de aktuelle trends i dansk madkultur." Kæden selv tilføjer, at burgeren "vigtigst af alt smager genialt".
Selvom Sunset Boulevard er begejstrede for ChatGPT’ens input til burgeren, understreger Jens Broch, at AI ikke kommer til at overtage kædens fremtidige produktudvikling:
"Nej, ChatGPT skal ikke udvikle vores mad fremover. Det er os, der kender vores gæster bedst og kan vurdere, hvad der vil falde i danskernes smag. Men AI kan medvirke til ideudviklingen, og det er vi nysgerrige efter at undersøge nærmere."
AI som hovedingrediens
Sunset Boulevard slår sig ofte op på kvalitet og innovation, og det er, ifølge Jens Broch, ingen tilfældighed, at kæden bliver den første til at lancere en ChatGPT-udviklet burger herhjemme:
“Vi var de første til at fjerne legetøjet fra børnemenuerne for i stedet at plante træer i de danske folkeskove. Vi var blandt de første til at implementere 4-dages arbejdsuge, og vi var de første til at introducere en burger med hamp. Selvfølgelig vil vi også være de første til at lancere en ChatGPT-burger. Vi tænker os om, men vi trækker ikke tingene i langdrag, og vi kan godt lide at teste nye ting af,” siger han.
Sunset Boulevards brug af ChatGPT stopper ikke ved den aktuelle produktlancering. Virksomheden er ifølge Jens Broch meget engageret i at omfavne den nye teknologi og ser masser af muligheder for at styrke forretningen, arbejdsgangene, produkter og idéer med AI.
"AI er kommet for at blive, og vi kan lige så godt sætte os i førersædet og bruge teknologien som medvirkende redskab til at udvikle virksomheden i positiv retning. Værktøjet kan, hvis man går til det med omtanke, bidrage med enormt meget, fx sparring og udvikling af idéer, research og udarbejdelse af ellers tidskrævende materialer," siger han.
Sunset Boulevard forventer, at teknologien også vil styrke effektiviteten og kvaliteten af medarbejdernes arbejde, støtte og hjælpe i løsningen af tidskrævende opgaver og dermed understøtte virksomhedens indførelse af 4-dages arbejdsuge.
Hereford Smokey Bearnaise vil være tilgængelig i alle Sunset Boulevards restauranter landet over fra 6. september.
Billeder
Om Sunset Boulevard
Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 45 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1500 medarbejdere i Danmark. Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sandwich. I dag udgør burgere med bl.a. oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.
Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard
Skoleelever planter mikroskov i Roskilde21.6.2024 09:54:20 CEST | Pressemeddelelse
På torsdag den 27. juni planter eleverne fra to 5. klasser på Klostermarksskolen i Roskilde en 100m² mikroskov på et offentligt tilgængeligt område ved skolen. Plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU. Formålet er at øge børnenes naturforståelse og skabe flere grønne områder i byen.
Skoleelever planter mikroskov i Haderslev10.6.2024 09:56:22 CEST | Pressemeddelelse
På mandag den 17. juni planter elever fra flere skoler i Haderslev en 100m² mikroskov på et offentligt tilgængeligt område ved Kløvermarkskolen. Plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU, med målet om at øge naturforståelsen og skabe flere grønne områder i byerne.
Burgerkæde planter 60.000 træer i nye folkeskove i Danmark23.5.2024 10:18:46 CEST | Pressemeddelelse
I disse uger og frem til midten af juni planter landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, i alt 60.000 træer i nyanlagte folkeskove ved Roskilde, Holbæk, Skanderborg, Odense og Hammel. Kæden erstattede i 2020 legetøjet i børnemenuerne med plantning af træer i danske folkeskove. Med forårets indsatser har kæden plantet 429.000 nye træer landet over.
Sunset Boulevard tester nyt stort skridt mod emballagefri dine-in8.5.2024 08:37:20 CEST | Pressemeddelelse
Står det til landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, skal det snart være slut med engangsemballage i restauranterne. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen markant, og nu er de klar til at teste seneste skud på stammen: Genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage, når gæsterne spiser burgermenuen i restauranterne.
Nordjyde overtager tre Sunset Boulevard restauranter24.4.2024 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Thomas Jensen, 53 år og bosiddende i Hals, står til at overtage ledelsen af hele tre Sunset Boulevard restauranter i Nordjylland. Først for skud står restauranten i Haverslev den 1. maj. Med overdragelsen ender samtlige kædens seks nordjyske restauranter på lokale hænder som led i en strategi om at styrke den lokale forankring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum