Nu bliver farten sænket i Valby og Vanløse
Fra i dag sænkes hastigheden til 40 km/t i flere zoner, der dækker det meste af Valby og Vanløse. Frem mod 2025 udbredes de lavere hastigheder til hele København.
Bilister i den vestlige del af København skal være opmærksomme på, at der fra tirsdag den 29. august 2023 indføres nye hastighedsgrænser på max. 40 km/t i zoner, der dækker størstedelen af Valby og Vanløse. Dermed er der også risiko for bøder og klip i kørekortet, hvis bilisterne ikke er opmærksomme på de nye skilte og sænker farten.
"Jeg er glad for, at vi nu får sænket hastighederne de første steder. Det vil gøre trafikken mere sikker og nedbringe antallet af alvorlige ulykker. Det vil især være til fordel for gående og cyklister, der er de mest udsatte i trafikken. Samtidig vil det også føre til mindre støj, luftforurening og mindre CO2, når flere vælger et alternativ til bilen," siger Line Barfod, teknik- og miljøborgmester i København.
De to bydele er de første, der får sænket hastighederne med 10 km/t som følge af en beslutning i Borgerrepræsentationen sidste år af et meget bredt politisk flertal. Dernæst sænkes hastighederne i Brønshøj-Husum, Bispebjerg og på Amager, inden turen kommer til de indre brokvarterer og Indre by, hvor hastigheden de fleste steder sænkes til 30 km/t.
"Jeg håber, københavnerne og de mange besøgende vil tage godt imod de første af de nye zoner med max. 40 km/t, som de kommende år bliver udvidet til at omfatte det meste af København," siger Line Barfod.
Flere zoner på vej
De nye lav-hastighedszoner i Valby og Vanløse er blevet etableret hen over sommeren 2023. Der er sat skilte op med 40 km/t, som trafikanterne møder, når de kører ind i de nye lav-hastighedszoner fra tirsdag den 29. august.
De eksisterende blå skilte med anbefalet fart på 30 km, som står i flere villakvarterer, bevares og gælder fortsat.
Zonerne adskilles af veje, hvor fartgrænsen også sænkes. Det sker i første halvår af 2024. Kun de helt store trafikårer er undtaget, her er fartgrænsen 50 km/t. De nye fartgrænser i København er fuldt indfasede i hele byen i 2025.
Gode erfaringer
Hastighedsnedsættelserne blev besluttet i Borgerrepræsentationen den 24. juni 2022, som en udløber af Budgetaftalen for 2022.
Når bilerne kører langsommere, bliver det betydeligt mere sikkert at være cyklist og fodgænger. København har tidligere indført tre større 40 km-zoner i hhv. Sydhavnen, Nordvest og på Østerbro. Her har den lavere fart ført til et markant fald i antallet af både ulykker, tilskadekomne og alvorligt tilskadekomne.
Omkring hovedstaden sænkes fartgrænsen også, bl.a. i Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Frederiksberg, lige som det sker i andre større byer som Odense, Aarhus og Aalborg. Det samme sker i flere europæiske storbyer, bl.a. Amsterdam, Bruxelles, London, Zürich og Oslo.
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:23278090presse@tmf.kk.dkVedhæftede filer
Links
Teknik- og Miljøforvaltningen i København
Teknik- og Miljøforvaltningen er ansvarlig for drift og udvikling af byen til gavn for københavnerne, erhvervsliv og andre brugere af byen.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Nu træder de nye regler for brændeovne i kraft11.10.2024 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Borgerrepræsentationen har godkendt Københavns Kommunes nye forskrift for brændeovne. De nye regler træder i kraft allerede nu. Har man en ældre brændeovn eller pejseindsats fra før 1. juni 2008, skal den være sløjfet eller udskiftet inden for de næste 12 måneder, da det herefter vil være ulovligt at anvende den.
Københavns Kommune vil mindske affald ved flytninger23.9.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi kender det alle sammen. Man står overfor en flytning og på kort tid er der flyttekasser, møbler og sorte sække med blandet affald alle vegne. Og selvom møblerne ikke fejler noget, så ender de som stort indbo i sidste øjeblik. Hver år flytter 90.000 husstande i Københavns Kommune og det skaber en del usorteret affald. Derfor vil Københavns Kommune nu i et nyt forsøg give et flyttekit til københavnere, der står overfor en flytning. Et flyttekit, der skal gøre det nemmere at organisere flytningen og få sorteret affaldet i processen.
Forbud mod ældre brændeovne: Nu er de nye regler for brændeovne klar17.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være slut med ældre og forurenende brændeovne i landets hovedstad. Efter en høringsrunde har politikerne på Københavns Rådhus nu godkendt et nyt forskrift, som forventes at få betydning for 3.200 brændeovnsejere i byen.
Ny stander med bioposer skal gøre det nemmere at sortere madaffald16.9.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fremover bliver det nemmere at hente bioposer til dit madaffald i hovedstaden. Fra i dag går Københavns Kommune i gang med at sætte standere med bioposer op i gårdene i København. På standeren kan man også finde grønne køkkenkurve og holdere, så det bliver nemmere i det daglige at få fat i sorteringsudstyr til dit madaffald.
Hovedstadsborgmestre: Ny rapport viser, hvad der skal til for at sikre København mod stormflod5.9.2024 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse
En netop offentliggjort rapport fra Sund & Bælt viser, hvordan København og nabokommunerne bedst muligt sikrer sig mod en kommende stormflod. Rapporten viser, hvor omfattende værn der skal til, for at byen bliver sikret 100 %. At sikre hovedstaden mod stormflod er ikke billigt. Der er behov for, at vi står sammen og finder på fælles løsninger, lyder det fra fire borgmestre fra de udsatte kystkommuner.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum