Fonden for Entreprenørskab

Danske Bank vil så tidlige iværksætterfrø

Del

Et nyt samarbejde mellem Danske Bank og Fonden for Entreprenørskab skal gøre Danmarks helt unge iværksætterspirer klar til fremtiden. Gennem økonomisk støtte og medarbejdernes sparring med elever på ungdomsuddannelser, vil Danske Bank blandt andet styrke elevernes økonomiske forståelse, som kan være afgørende, når man kaster sig ud i iværksætteri.

Danmarks unge skal turde forandre eksisterende rutiner, skabe nye produkter og ydelser og måske i sidste ende springe ud som iværksættere. Den opgave skal de være klædt på til, og derfor går Danske Bank nu ind i arbejdet med de unge på ungdomsuddannelserne, så de bliver klædt bedst muligt på til fremtidens forventninger.

Danske Bank har adskillige års erfaring med iværksættere, men det er første gang, pengeinstituttet går ind i arbejdet med de helt unge teenagere, der prøver kræfter med entreprenørskab og iværksætteri under deres ungdomsuddannelse.

Det sker gennem en partnerskabsaftale med Fonden for Entreprenørskab, der bl.a. faciliterer programmet Company Programme, hvor gymnasieelever fra hele landet arbejder med egne innovative idéer, laver markedsanalyser, udvikler forretningsmodeller, lægger simple budgetter, kontakter mulige samarbejdspartnere og træner pitches af deres produkt eller ydelse. Efter indledende regionale mesterskabskonkurrencer, mødes de bedste idéer til en stor fejring i Industriens Hus i maj. Sidste år blev DM-finalen overværet af både Kronprinsen og erhvervsminister Morten Bødskov.

Stærk partner
Danske Bank vil være en stærk partner på netop Company Programme og bidrager foruden 450.000 kroner årligt også med dommere til konkurrencer og sparring om f.eks. økonomiske spørgsmål på møder mellem en elevgruppe og en medarbejder fra banken.

Børne- og ungechef Anne Juel Jørgensen glæder sig meget til samarbejdet og ikke mindst til engagementet i de unge potentielle iværksættere.

- Vi har behov for en stærkere iværksætterkultur i Danmark, og vi vil derfor gerne støtte starten af iværksætterkæden og herunder undervisning i iværksætteri fra en tidlig alder. Vi vil også bidrage til, at de unge iværksættere får en god forståelse for finansiering og økonomi, så de kan bygge fremtidens bæredygtige virksomheder. Derfor har vi indgået et samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, der gennem mange år har udviklet læringsprogrammer til ungdomsuddannelserne. De har fokus på at give eleverne vigtige praktiske erfaringer med entreprenørskab, siger hun.

Højner motivation og mindsker mistrivsel
Forskning viser, at netop praktisk arbejde gennem egne projekter er med til at højne motivationen for at gå i skole hos både piger og drenge. Samtidig har det en positiv effekt på unges mistrivsel, som er en af øjeblikkets samfundsudfordringer.

Også direktør i Fonden for Entreprenørskab Christian Vintergaard, glæder sig over samarbejdet med Danske Bank.

- Deres erfaring bliver guld værd for eleverne i vores programmer. Vores studier har vist, at de unges finansielle viden er en af de faktorer, der klart bidrager til deres lyst til at blive iværksættere. Det er tydeligt, at deltagere i Company Programme udvikler tillid til deres finansielle evner gennem undervisningsforløbet. Det sker især for pigerne, og det er interessant, da mangel på finansiel viden er en forklaring på, hvorfor vi ser færre kvindelige iværksættere. Nu kan vi sammen med Danske Bank give de unge de bedste forudsætninger for at få entreprenørielle kompetencer, som vil gavne dem senere i livet, siger han.

Aftalen er netop trådt i kraft og løber i tre år.

Nøgleord

Kontakter

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum