Egedal Kommune

45,8 mio. fra statslig pulje til fjernvarme i Egedal

Del

Egedal Fjernvarme har netop fået bevilget et tilskud på 45,8 mio. kr. fra Fjernvarmepuljen til etablering af fjernvarme i Stenløse og Ølstykke.

Borgmester i Egedal Kommune, Vicky Holst Rasmussen (S), er begejstret: ”Tilskuddet på 45,8 mio. fra fjernvarmepuljen er et meget vigtigt rygstød til udbredelsen af fjernvarme i Egedal. Med tilskuddet kan vi hurtigere sætte gang i at udbrede fjernvarme til borgerne.”

Tilskuddet på 45,8 mio. kr. er givet til fjernvarme i Ølstykke og Stenløse. Alle husejere i områder med gas i Egedal Kommune fik i løbet af december 2022 besked om udrulning af fjernvarme i kommunen, herunder om det var forventningen, at de kunne få fjernvarme. 

Ud over den økonomiske besparelse er fjernvarme en mere klimavenlig form for opvarmning end naturgas. Formand for Klima-, teknik-, og miljøudvalget i Egedal Kommune, Bo Brøndum Pedersen, siger: ”Fjernvarme er en billig og ikke mindst klimavenlig opvarmningsform. Udbredelsen af fjernvarme er ét af kommunernes vigtigste bidrag til den grønne omstilling her og nu. Tilskuddet på 45,8 mio. er et betydeligt bidrag til arbejdet med fjernvarme i Egedal.”

I Egedal Fjernvarme, som står for det konkrete projekt, glæder man sig naturligvis også over tilskuddet: ”Vi forventer at kunne levere fjernvarme til op mod 3.000 husstande yderligere ved hjælp af tilskuddet fra fjernvarmepuljen. Samtidig bliver omstillingen billigere for boligejerne, og hele Egedal tager et stort skridt i klimavenlig retning”, siger Egedal Fjernvarmes direktør, Johan Sølvhøj Heinesen.

Hvis man opvarmer med olie eller naturgas, bør man overveje at skifte varmekilde. I de områder, hvor der ikke er mulighed for at få fjernvarme, undersøger Egedal Kommune mulighederne for fælles lokale løsninger. Derudover kan man skifte til en energirigtig individuel varmekilde, som f.eks. en varmepumpe.

Man kan læse mere om mulighederne for fjernvarme i Egedal Kommune her

Fjernvarmepuljen administreres af Energistyrelsen, og er en del af klimaaftalen fra 2020. Puljen skal bidrage til at nedsætte CO2- udledningen fra olie- og gasfyr i den individuelle varmeforsyning. Egedal Fjernvarme har fået tilskud fra puljen til konverteringsprojekter, hvor energieffektive fjernvarmenet udrulles i nye fjernvarmeområder, og hvor individuelle olie- og gasfyr konverteres til fjernvarme.

Kontakter

Pressekontakt: presserådgiver Christian Mortensen; tlf.: 72596442; christian.mortensen@egekom.dk

Om Egedal Kommune

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye