SMVdanmark: Regeringsudspil er god start på iværksætterforhandlingerne

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov har i et interview i Berlingske torsdag lagt 1,5 mia. kr. på bordet til de kommende politiske forhandlinger om en ny, dansk iværksætterpolitik. Det er en markant styrkelse af ambitionen fra regeringsgrundlaget, der lød på 300 mio. kr. Det vækker glæde hos SMVdanmark.

Jesper Beinov, direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, roser det nye udspil.

”Erhvervsministerens løfte om 1,5 mia. kr. til Iværksætterdanmark er sød musik i vores ører. For Danmark har det 3. laveste antal selvstændige i EU, og vi har mistet 20.000 selvstændige de seneste 13 år. Så det er på høje tid, at politikerne kommer på banen med en offensiv plan, og gør det lettere at stifte og drive virksomhed. Ellers går vi måske glip af fremtidens Novo, Lego eller Maersk,” siger han.

Det glæder ham, at regeringen har løftet ambitionsniveauet markant.

”I regeringsgrundlaget var der kun afsat 300 mio. kr. til en indsats for flere iværksættere, så at regeringen nu spiller ud med en ramme på 1,5 mia. kr. viser, at de tager opgaven alvorligt. Det er meget glædeligt. For vi har brug for iværksætterne til at nytænke og udvikle vores erhvervsliv og til at drive vores vækst og velstand,” siger han og fortsætter:

”Den kommende iværksætterpolitik, som regeringen nu lægger op til, skal give iværksætterkulturen et skub. Vi skal have flere, der tør tage springet og starte egen virksomhed, fx ved at vi fjerner bøvlede og bureaukratiske byrder og fx ved at nedsætte og forenkle kapitalbeskatningen, så det bliver mere attraktivt at investere i iværksættervirksomheder. Vi har 30 konkrete forslag til folketinget, som vi meget gerne bringer ind til forhandlingerne.”

Jesper Beinov ser frem til at se en konkret målsætning fra regeringen, når det gælder om at nedbringe de administrative byrder for virksomhederne, da det især er her, iværksætterne bliver ramt hårdest.

Kontakter

SMVdanmark er paraplyorganisation for brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og over 1.000 direkte  medlemsvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk.

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Dybt uansvarligt hvis øget råderum bliver brugt på øget offentligt forbrug24.5.2024 16:02:33 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen skal prioritere at lette skatten på investeringer og lønindkomst, lyder opfordringen fra SMVdanmark som reaktion på, at råderummet nu igen opjusteres. Omvendt vil det vil være dybt uansvarligt at bruge råderummet på at øge et forvejen voksede offentligt forbrug. ”Opgaven på det offentlige område er at få langt mere for de penge, vi allerede bruger,” siger adm. direktør Jakob Brandt.

SMVdanmark trækker sig fra Kodeks for god betalingsskik: Det har været en narresut10.5.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Urimeligt lange betalingsfrister koster danske SMV’er dyrt. Det skulle det frivillige ”Kodeks for god betalingsskik” lave om på, men efter to år står det klart, at det ikke har virket. Derfor har SMVdanmark besluttet at trække sig fra kodekset. Der er brug for lovgivning - ikke frivillighed og skåltaler, lyder det fra de små og mellemstore virksomheders erhvervsorganisation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye