SMVdanmark: Regeringsudspil er god start på iværksætterforhandlingerne

Del

Erhvervsminister Morten Bødskov har i et interview i Berlingske torsdag lagt 1,5 mia. kr. på bordet til de kommende politiske forhandlinger om en ny, dansk iværksætterpolitik. Det er en markant styrkelse af ambitionen fra regeringsgrundlaget, der lød på 300 mio. kr. Det vækker glæde hos SMVdanmark.

Jesper Beinov, direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, roser det nye udspil.

”Erhvervsministerens løfte om 1,5 mia. kr. til Iværksætterdanmark er sød musik i vores ører. For Danmark har det 3. laveste antal selvstændige i EU, og vi har mistet 20.000 selvstændige de seneste 13 år. Så det er på høje tid, at politikerne kommer på banen med en offensiv plan, og gør det lettere at stifte og drive virksomhed. Ellers går vi måske glip af fremtidens Novo, Lego eller Maersk,” siger han.

Det glæder ham, at regeringen har løftet ambitionsniveauet markant.

”I regeringsgrundlaget var der kun afsat 300 mio. kr. til en indsats for flere iværksættere, så at regeringen nu spiller ud med en ramme på 1,5 mia. kr. viser, at de tager opgaven alvorligt. Det er meget glædeligt. For vi har brug for iværksætterne til at nytænke og udvikle vores erhvervsliv og til at drive vores vækst og velstand,” siger han og fortsætter:

”Den kommende iværksætterpolitik, som regeringen nu lægger op til, skal give iværksætterkulturen et skub. Vi skal have flere, der tør tage springet og starte egen virksomhed, fx ved at vi fjerner bøvlede og bureaukratiske byrder og fx ved at nedsætte og forenkle kapitalbeskatningen, så det bliver mere attraktivt at investere i iværksættervirksomheder. Vi har 30 konkrete forslag til folketinget, som vi meget gerne bringer ind til forhandlingerne.”

Jesper Beinov ser frem til at se en konkret målsætning fra regeringen, når det gælder om at nedbringe de administrative byrder for virksomhederne, da det især er her, iværksætterne bliver ramt hårdest.

Kontakter

SMVdanmark er paraplyorganisation for brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og over 1.000 direkte  medlemsvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk.

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark jubler over ret til erhvervskonto: En sejr for iværksætteriet28.11.2023 16:17:35 CET | Pressemeddelelse

SVM-regeringen med erhvervsminister Morten Bødskov (S) og kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) i spidsen har netop offentliggjort et forslag, der sikrer, at iværksættere – ligesom privatpersoner - får ret til at få en basal indlånskonto i banken. SMVdanmark mener, at forslaget vil få stor betydning for mange iværksættere, for alt for mange har oplevet, at bankerne siger nej uden saglig begrundelse. Samtidig sikrer forslaget, at platugler holdes ude.

SMVdanmark: Uambitiøs digitaliseringsstrategi16.11.2023 12:36:03 CET | Pressemeddelelse

Regeringens nye digitaliseringsstrategi rummer for lidt nyt i forhold til den betydning, som digitalisering har for vores samfund. Strategien spænder så bredt, at de 800 mio. kr., der er afsat over fire år, er de rene småpenge. Trods flere gode tanker og hensigter i dele af strategien, fx når det gælder om at nedbringe virksomhedernes indberetningsbyrde, hjælper strategien ikke virksomhedernes digitale potentiale, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum