Præstationspres hæmmer unges trivsel
Presset for at præstere påvirker mange danske unge. Det viser en spritny analyse fra Dansk Ungdoms Fællesråd, der lanceres i dag på Christiansborg.
Danske unge lever liv i højt tempo og føler sig generelt et pres for at skulle præstere.
Særligt præstationspres er noget der påvirker danske unge. Præstationspresset har negative konsekvenser for 6 ud af 10 unge (59 pct), der føler, helt eller delvist, at deres selvværd afhænger af deres præstationer.
For hver anden af unge i Danmark gælder det, at man helt eller delvist føler sig presset i en grad, der gør det svært at slappe af.
Det fremgår som et af mange bemærkelsesværdige tal fra DUFs Ungeanalyse 2023, der i dag lanceres i Fællessalen på Christiansborg.
Et godt liv?
På trods af det pres mange unge oplever, føler størstedelen af unge alligevel, at de har et godt liv. Næsten to tredjedele (65 pct.) af unge føler i høj grad eller i meget høj grad, at de har et godt liv.
Otte pct. føler imidlertid, at de i mindre grad eller slet ikke har et godt liv.
DUFs ungeanalyse har spurgt 1.064 unge i alderen 16-29 år ind til forskellige emner, der påvirker deres liv. Derudover er analysen baseret på fokusgrupper og kvalitative interviews med unge, der kommer med perspektiver på livet som ung.
Unge er eksperterne
Det er første gang siden før coronapandemien, at DUF præsenterer en ny ungeanalyse og igen sætter lup på unges liv.
”Med analysen vil vi skabe mere viden om unges syn på eget liv. For unge er eksperter i eget liv, og derfor er ungdommens perspektiv altafgørende, hvis vi skal løse trivselskrisen,” siger forkvinde i DUF, Christine Ravn Lund, der sammen med analysens forfattere i dag klokken 09.00 præsenterer ungeanalysen i Fællessalen på Christiansborg.
Til lanceringen vil en flere af folketingets ordførere deltage i debatter om unge og unges trivsel sammen med en række unge repræsentanter.
Pressen er velkommen.
Kontakter
Asger Bach HolstPresse- og kommunikationskonsulentDUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Tlf:24404709Tlf:24404709abh@duf.dkDansk Ungdoms Fællesråd
Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er paraplyorganisation for ca. 80 landsdækkende, demokratiske børne- og ungdomsorganisationer, der i alt repræsenterer over 600.000 danske børn og unge.
Følg pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd
Året Ungdomskommune 2025? DUF har åbnet for indstillinger22.10.2024 11:24:08 CEST | Pressemeddelelse
DUF åbner for indstillinger til prisen som Årets Ungdomskommune 2025. Prisen sætter fokus på ungeinddragelse og det gode ungdomsliv i landets kommuner. Vinderen offentliggøres i starten af 2025.
Ny rapport om unge og Rigsfællesskabet: Danske unge føler ikke fællesskab med Grønland og Færøerne26.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd udgiver en ny rapport, der sætter fokus på unges forhold til Rigsfællesskabet og hinanden på tværs af de tre lande. Desværre tyder en del på, at kendskabet de tre lande imellem blandt unge er begrænset – særligt fra dansk side. Og det kan blive problematisk, mener forkvinde for DUF.
Ny nordisk ungepulje sætter fokus på klima og biodiversitet2.9.2024 13:23:01 CEST | Pressemeddelelse
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd åbner for en ny pulje, der lanceres i samarbejde med Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd. Puljen skal understøtte projekter og aktiviteter i Norden med fokus på klima og biodiversitet.
DUF kickstarter (som altid) Folkemødet med ungdomspartilederdebat onsdag aften10.6.2024 06:30:00 CEST | Presseinvitation
Onsdag aften samles ledende skikkelser fra landets ungdomspartier til en paneldebat for at skyde årets Folkemøde godt i gang. Debatten er arrangeret af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd.
DUF præsenterer 'Danmarks Unge Valgtest': Hvem er du enig mest med?9.5.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd præsenterer nu en valgtest med udelukkende unge kandidater frem mod valget til Europa-Parlamentsvalget. En analyse viser nemlig, at unge vægter muligheden for at stemme på en ung kandidat højere end tidligere. Samtidig er unge under 30 år stærkt underrepræsenteret i parlamentet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum