ATP: Danskernes levetid falder for andet år i træk

Del

Danskerne må indstille sig på at leve en smule kortere. Igen i år resulterer opdateringen af ATP’s levetidsmodel i, at den forventede levealder falder; denne gang med to-tre måneder for stort set alle aldersgrupper. Det er første gang i næsten 30 år, at danskernes forventede levealder falder to år i streg.

ATP opdaterer hver år sin levetidsmodel, som beregner, hvor gamle danskerne kan se frem til at blive baseret på det nyeste brugbare data fra dels Danmark, dels 17 andre sammenlignelige lande. ATP's levetidsmodel forudser en mindre nedgang i den samlede forventede levetid med to-tre måneder for stort set alle aldersgrupper. Året før oplevede danskerne også en tilsvarende nedgang.

”2022 afviger fra normalen, for det er første gang siden 1995, at den forventede levetid herhjemme bliver kortere to år i træk. Det er bl.a. Covid-19, der er skyld i en overdødelighed i 2021 og 2022,” siger Liselotte Milting, underdirektør i ATP Pension og chef for Aktuariatet, der udvikler levetidsmodellen og omsætter den til forventet levetid.

Se hvor gammel du kan forvente at blive her - og i vedhæftede tabel: https://www.pensionforalle.dk/pension-helt-enkelt/hjaelp-til-selvhjaelp/hvor-gammel-bliver-du-se-din-forventede-levealder

ATP’s levetidsmodel, som beregner den forventede levetid for danskerne, er i løbet af det seneste år blevet gennemgået og evalueret af det internationale revisionsfirma PriceWaterhouseCoopers (PWC).

”PWC konkluderer, at ATP's levetidsmodel rangerer blandt de bedste modeller på europæisk niveau. Det betyder, at vores arbejde med at forudsige levetid er fagligt solidt og giver troværdige tal,” siger Liselotte Milting.

ATP's levetidsmodel er baseret på omfattende data fra hele porteføljen af ATP Livslang Pension, hvor næsten alle danskere er inkluderet. Lige så væsentlige for ATP’s levetidsmodel er data fra 17 andre lande, som vi mener kan sammenlignes med Danmark. Samlet set giver det et robust grundlag for at vurdere fremtidens forventede levealder.

Vidste du, at:

  • En pige født i 2023 kan se frem til at blive 95 år – drenge forventes at blive 93 år
  • En 20-årig kvinde i dag har 20 pct. chance for at blive mindst 100 år
  • For en 67-årig mand er den forventede levetid steget 2,6 år de seneste 20 år
  • Danskerne lever ca. et år kortere end både nordmænd og svenskere, og det gælder både mænd og kvinder

Kontakter

Billeder

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 678 mia. kr. pr. 9. februar 2023. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi ca. 300 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye