Industriens Fond klar med stort tocifret millionbeløb til cybersikkerhed i virksomhedernes værdikæder

Del

Med fem nye projekter og en bevilling på lige knap 40 mio.kr. styrker Industriens Fond nu danske virksomheders arbejde med gøre deres værdikæder cybersikre. Projekterne skal aktivere over 250 primært små og mellemstore virksomheder i forløb, der med forskelligt afsæt skal løfte den digitale sikkerhed i virksomhedernes kontaktflader og derigennem styrke konkurrenceevnen.

Malene Stidsen er chef for Industriens Fonds cyberprogram, der med fem nye projekter nu sætter massivt ind for at hjælpe danske virksomheder med at sikre sig mod hackerangreb ad bagvejen.
Malene Stidsen er chef for Industriens Fonds cyberprogram, der med fem nye projekter nu sætter massivt ind for at hjælpe danske virksomheder med at sikre sig mod hackerangreb ad bagvejen.

Projekterne har alle fokus på at skabe ny, praktisk anvendelig viden til gavn for dansk erhvervsliv - både for virksomheder, der i forvejen arbejder med cybersikkerhed, og dem, der kun lige er kommet i gang.

-Virksomheder indgår i utallige partnerskaber som led i handel og samarbejde på tværs af industrier og kontinenter – især digitalt. Derfor skal cybersikkerhed selvfølgelig også tænkes bredere end virksomhedens egne it-systemer. Sikkerhed i værdikæderne er et forholdsvist underbelyst emne - og det skal de her projekter ændre på, mens de gør en forskel for virksomhederne, siger Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond.  

Forskellige projekter - fælles impact

-Vi vil rigtig gerne understøtte, at forskning om hhv. cybersikkerhed og værdikæder bliver tænkt sammen og omsat til ny viden, som virksomhederne kan implemente. Den tværfaglighed bliver bragt i spil i projekterne “Cybersikkerhed og forretningskontinuitet” og “Cybersecurity of supply chains, siger Malene Stidsen.  

To af projekterne tager udgangspunkt i hhv. robot- og fødevareindustrien, der er særligt følsomme i forsyningskæderne på hver deres måde. Her er det forventningen, at der skal skabes viden og erfaringer, der kan bruges i lignende brancher. Derudover skal projektet "Styrket Cybersecurity for SMV” med Erhvervshus Midtjylland nå de mindre virksomheder, hvor modenhedsniveauet er lavt.  

-Vi har lagt vægt på, at der er en god synergi mellem projekterne, og at de samtidig dækker forskellige målgrupper. Lige nu er der stor forskel på, hvor langt virksomhederne er i arbejdet med cybersikkerhed. Men uanset om man er en større eller mindre virksomhed, vil det kun blive vigtigere for konkurrenceevnen, at man har styr på cybersikkerhed - både inden for sin egen digitale matrikel og i værdikæderne, slutter Malene Stidsen.   

Om de fem projekter:  

Cybersikkerhed og Forretningskontinuitet (8.530.428 kr.), bevillingsmodtager SDU 

Cybersecurity of supply chains (5.348.392 kr.), bevillingsmodtager CBS 

Cybersafe Robotics (10.160.795 kr.), bevillingsmodtager Odense Robotics  

Cybersikre Fødevareværdikæder (8.165.409 kr.), bevillingsmodtager Food & Biocluster Denmark 

Styrket Cybersecurity for SMV (6.991.950 kr.), bevillingsmodtager Erhvervshus Midtjylland

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum