Cepos

CEPOS: Symbolpolitik af værste skuffe at øge kravene til biobrændsler i benzin og diesel for at nå en delmålsætning

Del

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til regeringens kommende klimaforhandlinger

Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard
Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard Jakob Melgaard

”Det ville være symbolpolitik af værste skuffe at øge kravene til biobrændsler i benzin og diesel for at nå en delmålsætning på klimaområdet i 2025, sådan som regeringen tilsyneladende overvejer,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”Det overordnede 2030-klimamål er i forvejen valgt ret arbitrært, og delmålsætningen i 2025 er endnu mere tilfældig. CO2-fortrængning i brændstoffer er samtidig ikke omkostningseffektiv klimapolitik. Ifølge regeringens egne beregninger er den samfundsøkonomiske omkostning med 2.800 kr./ton otte gange så høj som den generelle CO2-afgift i 2025,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”Hvis politikerne endelig vil bruge af de knappe ressourcer til grøn omstilling til at indfri 2025-målsætningen, bør det ske ved de billigste redskaber til rådighed. Det vil være at indfase CO2-afgiften hurtigere end planlagt samt anvende adgangen til at annullere CO2-kvoter,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”I stedet for at øge kravet om CO2-fortrængning fra drivmidler bør regeringen arbejde for at få fjernet den eksisterende EU-regulering på området. Fortrængningskrav er et entydigt dårligere redskab end CO2-afgiften, som også omfatter benzin og diesel. Ligesom afgiften øger det prisen på benzin og diesel og skaber lækage i form af grænsehandel, men giver modsat afgifter ikke penge i statskassen,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye