Virksomheder styrker innovationskraften i alliance med Aarhus Universitet
Virksomheden WriteReader vil revolutionere skriveundervisning i landets skoler. Med hjælp fra forskere på Aarhus Universitet er målet nu inden for rækkevidde.
I en ny erhvervsundersøgelse af Aarhus Universitets forskningssamarbejde oplever op mod 90 procent af alle virksomheder en mærkbar styrkelse af deres innovationspotentiale gennem videnskabelige indsigter fra universitetets forskere.
Endnu mere interessant er det, at halvdelen af dem succesfuldt formår at omsætte forskningen til konkrete forretningsinitiativer, i større eller mindre grad.
En bedømmelse som Janus Madsen, direktør i WriteReader, gerne står på mål for. Forskere fra Institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU) ved Aarhus Universitet har nemlig banet vej for virksomhedens nyeste undervisningsapp målrettet landets skolelærere. Den unikke teknologi identificerer ikke blot ordblindhed, men afdækker også børns skriveprocesser og læringsmønstre på en hidtil uset måde.
”Vi har skabt noget ekstraordinært. Forskningen har forbedret vores produkt og givet en dybere forståelse af børns skriftsprog og indlæring. Det er en sand win-win-situation," siger direktøren
Ivrig efter mere
Næsten 400 repræsentativt udvalgte private og offentlige virksomheder med forbindelse til Aarhus Universitet har deltaget i den friske temperaturmåling på universitetets tilgang til samarbejde.
Her roser hele tre ud af fire virksomheder partnerskabet med universitetet som tilfredsstillende eller endda meget tilfredsstillende.
Samtidig udtrykker stort set alle virksomhederne (90 pct.) et ønske om at fortsætte samarbejdet og er ivrige efter at udforske nye projekter sammen med universitetets forskere.
Konkrete løsninger
I det vellykkede partnerskab med WriteReader var målet klart: At afdække den skriftlige udviklingsrejse for hvert enkelt barn.
Ambitionen blev opnået gennem en omhyggelig analyse af tusindvis af tekster forfattet af skolebørn, som nænsomt blev gennemgået ved hjælp af WriteReaders undervisningsteknologi. Resultatet af samarbejdet? En banebrydende undervisningsapp, der nu giver lærere mulighed for at tilpasse undervisningen individuelt, forstå og adressere børnenes udfordringer og fremhæve deres styrker.
En håndgribelig løsning på en aktuel udfordring, og et resultat som 80 procent af alle virksomheder ifølge erhvervsundersøgelsen oplever i forskelligt omfang via et samarbejde med Aarhus Universitet.
Erhvervsdirektør Lone Ryg Olsen, der leder erhvervssatsningen ved Aarhus Universitet, glæder sig over studiets positive konklusioner.
”Det bekræfter vores overbevisning om, at når akademiske ressourcer kombineres med erhvervslivets behov og udfordringer, kan vi skabe meningsfuld forskning med reel samfundsmæssig impact,” siger direktøren.
Læs mere om forskningsprojektet med WriteReader her.
Fakta om erhvervsundersøgelsen med fokus på forskningssamarbejde ved Aarhus Universitet:
- Undersøgelsen er baseret på 385 besvarelser og 18 interviews udført af Dansk Center for Forskningsanalyse (CFA).
- Virksomheder i alle størrelser og fra forskellige brancher har deltaget for at opnå det bredest mulige udsnit af dansk erhvervsliv.
- 85 pct. af virksomhederne erklærer sig tilfredse eller meget tilfredse med udbyttet af samarbejdet.
- 90 pct. vil gerne fortsætte samarbejdet eller skabe nye partnerskaber.
- 80 pct. har i varieret udstrækning fået løst en konkret udfordring, som virksomheden stod overfor.
- 88 pct. har i forskelligt omfang opdaget nye innovationsmuligheder gennem samarbejdet med forskere fra Aarhus Universitet.
- Mere end halvdelen (60 pct.) har med succes omsat forskningssamarbejdet til nye forretningsmuligheder i større eller mindre grad.
- Projekterne spænder fra fokuserede rådgivningsopgaver til store flerårige projekter med adskillige deltagere.
- Ifølge virksomhederne selv bidrager forskerne med høj faglighed, vigtig datainfrastruktur, og værdifulde services såsom konsulentydelser, rådgivning og specialiserede målinger.
Kontakter
Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør ved Aarhus Universitet
Tlf: 20767679
Mail: lro@au.dk
Rasmus Eriksen, presserådgiver ved Aarhus Universitet
Tlf: 93522583
Mail: eriksen@au.dk
Billeder
Information om Aarhus Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Aarhus Universitet udnævner 5 æresdoktorer9.9.2024 11:09:55 CEST | Pressemeddelelse
Én spiller en afgørende rolle i kampen mod HIV, en anden har vist, hvordan man kan dyrke grøntsager i gamle madrasser. Aarhus Universitet udnævner i anledning af sin fødselsdag 5 internationale æresdoktorer fra øverste hylde.
Royal hæder til 5 studerende fra Aarhus Universitet29.8.2024 14:03:22 CEST | Pressemeddelelse
5 studerende fra Aarhus Universitet er snart på vej ud i verden for at udvide deres faglige horisont. De modtager Dronning Margrethe II’s rejselegat, og på deres internationale studieophold skal de blive endnu klogere på skibsvrag fra middelalderen, politisk adfærd, fysiologi, sygdommen cystisk fibrose og elektriske racerbiler.
Velkommen til 7.612 nye studerende på Aarhus Universitet26.7.2024 00:12:16 CEST | Pressemeddelelse
Mere end 7.600 ansøgere har fået tilbudt en studieplads på Aarhus Universitet – det er flere end nogensinde. Fremgangen skyldes især de nye uddannelser i Viborg og øget optag på de engelsksprogede bacheloruddannelser, almen erhvervsøkonomi (HA) og en række STEM-uddannelser.
Kvote 1: Stor interesse for Aarhus Universitet5.7.2024 17:04:37 CEST | Pressemeddelelse
11.234 ansøgere har i år en uddannelse fra Aarhus Universitet øverst på ønskelisten. Det er 6 % flere end sidste år. Stigningen ses især på fakulteterne Aarhus BSS og Technical Sciences, hvor særligt den nye dyrlægeuddannelse i Viborg kommer godt fra start.
Fem forskertalenter modtager ph.d.-prisen8.5.2024 11:03:08 CEST | Pressemeddelelse
Vidste du, at nogle mennesker mangler en indre stemme? At man ved hjælp af nanoteknologi kan skabe materialer, som blot er få atomer tykke? Og at en ph.d.-studerende har spillet en afgørende rolle for AU’s klimaregnskab? Forskningen spænder vidt hos de fem talentfulde ph.d.er, der modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-priser onsdag d. 29. maj.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum