Det Nationale Sorgcenter

PRESSEINVITATION: H.K.H. Kronprinsessen deltager i åbningen af afdeling i Det Nationale Sorgcenter i Vejle

Del

Åbningen af afdelingen finder sted den 22. august på adressen Flegborg 6, 7100 Vejle. Der er program fra 12.45-15.00. Pressen skal være på plads kl. 12.15.

Pressen er velkommen. Pressetilmelding skal ske i Det Nationale Sorgcenter hos Claus Fahrendorff cfa@sorgcenter.dk eller tlf. 5194 1234.

Pressetilmelding skal ske senest den 21. august kl. 10.00.

Hvert år mister 50.000 borgere i Region Syddanmark en af deres nærmeste. Helt op til 10.000 af dem vil opleve så svære sorg problemer, at de udvikler, det man kalder en kompliceret sorgreaktion. Med åbningen af en afdeling af Det Nationale Sorgcenter i Vejle, vil i første omgang børn, unge og deres forældre kunne få specialiseret sorgterapi i deres nærområde. Dette er muligt efter en række fonde og Vejle Kommune giver deres støtte til det nye sorgcenter i Vejle.   

Det Nationale Sorgcenter er allerede etableret med en afdeling i København og med Børn, Unge & Sorg kontorer i Aarhus og Odense. Her bliver cirka 3.000 sorgramte – primært børn og unge under 28 år – hjulpet. Det sker gennem specialiseret sorgterapi og gennem en række frivillige indsatser. Derudover opkvalificerer og efteruddanner Det Nationale Sorgcenter fagprofessionelle i kommuner og regioner, der møder pårørende og efterladte børn og unge.

Det National Sorgcenter er glade for at deres protektor, Kronprinsesse Mary, hjælper med at gøre opmærksom på en svær og påtrængende sag for mange danskere.

Jeg er meget glad for, at Kronprinsessen hjælper med at bryde et tabu ved at tale om sorgen. Hun baner dermed vejen for andre, og gør det nemmere for dem at tale om deres sorg,” siger direktør Preben Engelbrekt.

  • Velkomst ved Claus Fahrendorff, Chef for Kommunikation og Fundraising, Det Nationale Sorgcenter
  • Tale ved Jens Kristian Gøtrik, bestyrelsesformand for Det Nationale Sorgcenter
  • Tale ved H.K.H. Kronprinsessen
  • Tale ved borgmester i Vejle Kommune Jens Ejner Christensen
  • Oplæg “Behandling af komplicerede sorgreaktioner hos ældre” v. professor og sorgforsker Aarhus Universitet og DNS, Maja O'Connor
  • Sanger Søren Madsen fra ’Ice it Moe’, fortæller om at miste sin mor som 16-årig og de alvorlige konsekvenser det har haft for hans liv. Søren Madsen fremfører sangen “Fading Memory”, som han har skrevet om tabet af moderen
  • Tale v. direktør Preben Engelbrekt
  • Kronprinsessen bliver vist rundt i Det Nationale Sorgcenter i Vejle  

Kronprinsessen taler med Carsten Jensen (far), Tine Marie Nielsen (mor) og Andrea Marie Skov Jensen (15-årig datter), som modtager hjælp i forbindelse med Andreas alvorligt syge søster

Kontakter

Om Det Nationale Sorgcenter

I Det Nationale Sorgcenter arbejder vi med forskning, viden, formidling og efteruddannelse til fagpersoner i hele landet. Og vi sætter sorg og død til debat i samfundet og overfor den brede befolkning for at mindske tabuiseringen. 

Følg pressemeddelelser fra Det Nationale Sorgcenter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Nationale Sorgcenter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye