Mange forældre har ikke styr på deres barns ulykkesforsikring i skolen
Selvom det er forældrenes eget ansvar at sørge for, at deres barn er dækket af en ulykkesforsikring i skoletiden, så tror næsten halvdelen af danskerne, at det er skolens ansvar. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.

Efter en lang og velfortjent sommerferie er det igen blevet tid til at komme i skole for tusindvis af børn over hele landet.
Og selvom der er mange ting at holde styr på i det nye skoleår for både børn og forældre, så er særligt barnets forsikring i tilfælde af uheld eller ulykker i skoletiden noget, der hersker stor forvirring om.
Mange forældre tror nemlig, at deres barn er dækket af skolens ulykkesforsikring, ligesom en stor del tror, at deres barn er dækket af forældrenes ulykkesforsikring. Men begge disse antagelser er desværre fejlagtige.
Det viser en undersøgelse, som Kantar Public har foretaget for Gjensidige.
Her svarer næsten halvdelen af de adspurgte, at deres barn er dækket af skolens kollektive ulykkesforsikring i skoletiden - en ordning der blev afskaffet for over ti år siden.
Dermed risikerer børnene at stå uden en forsikring, mens de er i skole, lyder advarslen fra Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.
"Børn er meget fysisk aktive, mens de er i skole, og selvom det i sig selv er enormt positivt, så øger det også risikoen for at ende i et uheld, der kræver behandling. Og her kan man være uheldig at det er noget, der kræver et længere behandlingsforløb, hvor en forsikring kan være en afgørende hjælp,” siger han.
Det er dog ikke kun spørgsmålet om skolens forsikring, der skaber tvivl blandt forældre. I undersøgelsen er det nemlig kun omkring halvdelen, der har købt en separat ulykkesforsikring til deres børn.
De resterende peger i stedet på, at børn er omfattet af forældrenes ulykkesforsikring.
Men hvor eksempelvis en indboforsikring dækker hele husstanden, så skal man i langt de fleste tilfælde tegne en separat ulykkesforsikring til børn. Derfor opfordrer Henrik Sagild til, at man bruger skolestarten som en anledning til at gå sine forsikringer igennem.
"Det er mit indtryk, at langt de fleste forældre gerne vil have, at deres barn er dækket af en ulykkesforsikring, men den her undersøgelse tyder på, der simpelthen er en del forvirring på området blandt forældrene. Så derfor bør skolestarten være en god anledning til, at man går sin families forsikringer og dækninger igennem," siger han.
Tre vigtige ting at vide om dit barns ulykkesforsikring
1. Barnet skal have sin egen ulykkesforsikring
Familiens indbo- eller familieforsikring dækker ikke, hvis barnet kommer til skade. Til gengæld dækker en indbo- eller familieforsikring, hvis barnet ødelægger andres ting, eller hvis barnet påfører skade på andre.
2. En ulykkesforsikring hjælper dit barn ved varige mén
Det offentlige sundhedssystem dækker behandling af eks. tandskader og genoptræning indtil barnet fylder 18 år. Men ved eventuel efterfølgende behandling eller genoptræning er der ingen hjælp at hente, hvis barnet ikke har haft en ulykkesforsikring. Der vil ligeledes ikke blive udbetalt nogen erstatning for varige mén, hvis ikke barnet har haft en ulykkesforsikring.
3. Mulighed for straks-erstatning ved skader
Ved nogle ulykkesforsikringer er det muligt at tilvælge straks-erstatning ved eksempelvis knoglebrud eller korsbåndsskader. Udbetalingen er en procentdel af forsikringen ved invaliditet, og bliver udbetalt straks efter skaden er anmeldt. Den er ikke afhængig af eventuelle varige mén, og den er tænkt som en håndsrækning, så man har mulighed for at tilkøbe ekstra hjælp eller tage feriedage for at passe sit barn.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.052 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige i maj og juni 2023.
Er dit barn dækket af en kollektiv ulykkesforsikring, når det er i skole/institution? |
|
Ja |
46% |
Nej |
22% |
Ved ikke / Ønsker ikke at svare |
32% |
Er dit barn dækket af en privat ulykkesforsikring? |
|
Ja, de er dækket på min egen eller anden forælders ulykkesforsikring |
43% |
Ja, en separat børneulykkesforsikring/tilvalgsdækning på min eller en andens ulykkesforsikring |
46% |
Nej |
6% |
Anden forsikring, notér |
1% |
Ved ikke / Ønsker ikke at svare |
4% |
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulentGjensidige
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.200 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 34 mia. NOK i 2022, mens forvaltningskapitalen udgjorde 135 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Skjulte farer i din hudpleje: Så mange danskere undlader at tjekke ingredienslisten23.4.2025 07:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Hudirritation, allergiske reaktioner og hormonforstyrrelser. Det er nogle af de risici, du løber, hvis du ikke tjekker ingredienslisten på dine hudplejeprodukter. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige viser at 4 ud af 10 ikke undersøger indholdet af deres hudplejeprodukter inden brug.
Det flyder med skrald i vejkanten: Fire ud af ti danskere har set bilister smide affald ud af vinduet17.4.2025 07:39:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år ender tonsvis af affald i vejkanten, fordi bilister ikke gider bruge en skraldespand. Problemet er så omfattende, at fire ud af ti danskere det sidste år har oplevet bilister, der smider skrald ud af bilvinduet. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.
Hjælp fra YouTube: Sådan søger vi viden om renovering i hjemmet15.4.2025 07:37:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er blevet populært at lave forbedringer og renoveringer i hjemmet uden professionel hjælp. I stedet vælger en stor del af danskerne at finde råd og vejledning på sociale medier som Instagram og Youtube. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige og NRGi.
Danskerne glemmer vigtig ting på ferien11.4.2025 07:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Påsken er lige rundt om hjørnet, og det betyder at rigtig mange danskere pakker bilen og kører udenlands på ferie. Hver fjerde dansker kender dog ikke til reglerne for det digitale kørekort i udlandet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige.
Flertal af danskerne glemmer vigtigt eltjek: Kan få alvorlige konsekvenser2.4.2025 07:40:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er de færreste danskere, der husker at teste deres fejlstrømsafbryder, selvom det kan forhindre brand og livsfarlige stød. En ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for Gjensidige og NRGi, viser, at over halvdelen af danskerne ikke ved, hvordan de tester deres HPFI-relæ.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum