Anima

Dyreværnsforening: mange kaniner lider i danske hjem

Del

Selvom kaninen er et meget populært familiedyr i Danmark, så er det de færreste familier, som har sat sig ind i, hvad det er for nogle forhold, der får Ninus eller Stampe til at trives. Dyreværnsforeningen Anima går nu sammen med kanin-eksperter fra Den Danske Dyrlægeforening og Københavns Universitet for at komme de mange kaniner og familier til hjælp.

Mange kaniner får ikke opfyldt deres naturlige behov. Det gælder eksempelvis behovet for plads og aktivering, social kontakt med artsfæller og korrekt kost. At kaniners behov ofte bliver overset, skyldes i høj grad deres ry som et billigt og frem for alt nemt kæledyr, som ikke er særligt “krævende”. 

14.-16. august 2023 er nu udråbt til Kaninens Dage. Her sætter Faggruppen Familiedyr under Den Danske Dyrlægeforening og Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd ved Københavns Universitet i fællesskab med Anima fokus på det til tider lidt sky dyr. 

Et misforstået familiemedlem

“Kaniner er aktive og sociale dyr. De kan være fantastiske familiemedlemmer, men desværre bliver de fleste kaniner misforstået. Derfor er der nu lavet en guide til det gode kaninliv og det ansvarlige kanin-ejerskab”, fortæller Veo Andersen, som er kampagneleder hos Anima. 

Omtrent 3% af danske familier holder i dag kanin, så det betyder altså, at titusindvis af kaniner lever et trist og ensomt liv i et lille bur, gemt af vejen i et hjørne eller i haven. 

Kaninens Dage sætter både kaniners velfærd på dagsordenen og det vigtige faktum, at kaniner kræver både tid og penge. En kanin bør neutraliseres og vaccineres samt komme til jævnlige sundhedstjek hos en kaninkyndig dyrlæge. 

Pasningsguiden kan hentes her: anima.link/kaninguide Kontakter

Anima

Anima er en dansk dyreværnsforening, som blev stiftet i 2000. Vi arbejder for, at dyr skal respekteres, ikke mishandles. Dette gælder uanset om det handler om kæledyr, landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr eller dyr i underholdning.

Anima sætter ind, hvor der er et behov og vi arbejder målrettet for at opnå konkrete resultater for dyrene. Vi har fokus på at påvirke både politikere, virksomheder og forbrugere. Animas fornemmeste opgave er at være en stemme for dyrene, da de ikke kan tale for sig selv.

Følg pressemeddelelser fra Anima

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Anima

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye