Vejdirektoratet

Racerløb kan drille på stor rejseweekend

Del

Fredag, lørdag og søndag opfordrer Vejdirektoratet trafikanter på vej hjem fra sommerferie til at søge alternative ruter ind mod København. Det skyldes racerløbet Copenhagen Historic Grand Prix.

Det årlige racerløb bliver afholdt i københavnske Bellahøj. Foto: Racelens.dk
Det årlige racerløb bliver afholdt i københavnske Bellahøj. Foto: Racelens.dk

I weekenden lyder startskuddet til dette års udgave af det årlige racerløb Copenhagen Historic Grand Prix, der bliver afholdt fra fredag den 4. august til søndag den 6. august. Racerløbet foregår i Bellahøj i København og kommer til at påvirke trafikken i hovedstaden. Det vil særligt blive vanskeligt at komme omkring lokalt ved Bellahøj og på vejene ind mod København.

Efter Frederikssundsvejstunnelen i retning ind mod Københavns centrum vil kørebanerne blive indsnævret til én vognbane fra torsdag den 3. august kl. 21.00 og frem til mandag den 7. august kl. 5.00. Vejstrækningen gennem tunnelen ind mod København bliver således ikke direkte berørt, men mellem tunnelen og krydset ved Hulgårdsvej vil der kun være én vognbane. Trafikken i retning væk fra centrum vil ikke være berørt.

I hele området omkring Bellahøj vil arrangementet give trafikale udfordringer, og der vil derfor blive opstillet oplysningstavler på motorvejsnettet til at informere om indskrænkningen af vognbaner efter Frederikssundsvejstunnelen.

For trafikanter ind mod København forventes trængslen at blive mest markant, hvis man kører ad Hillerødmotorvejen og videre gennem Frederikssundsvejstunnelen ad Borups Allé. Vejdirektoratet opfordrer trafikanter til at finde alternative ruter ind mod byen fredag, lørdag og søndag i den første uge af august.

Gode råd til trafikanter

 • Risikoen for kø er størst fredag den 4. august i tidsrummet mellem kl. 7.00 og 18.00, hvor der kan være op til 25 minutters ekstra rejsetid.
 • Der forventes derudover yderligere forlænget rejsetid på op til 20 minutter lørdag den 6. august og søndag den 7. august på grund af sommerens hjemrejsetrafik.
 • Anvend alternative ruter til at køre ind mod hovedstadsområdet.
 • Forvent ekstra rejsetid, da trafikken vil blive påvirket i lokalområdet.
 • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.
 • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

  På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

  Læs mere på Trafikinfo.dk

  Læs mere om Copenhagen Historic Grand Prix

  Kontakter

  Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

  Tlf:20 61 26 64

  Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

  Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

  Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

  Presseinvitation: Vejdirektoratet præsenterer årets vejprojekter for 5,5 mia. kroner26.2.2024 09:00:00 CET | Presseinvitation

  Onsdag den 6. marts deltager omkring 240 entreprenører i Vejdirektoratets Leverandørdag i Middelfart for at blive klogere på de kommende projekter. Vejdirektoratet har inviteret branchen for at fortælle om de mange nye projekter, og hvilke opgaver projekterne kaster af sig, som branchen kan byde på. Formålet er at sikre, at udbudsprocessen går så smidigt som muligt, så både leverandørbranchen og Vejdirektoratet sparer tid og dermed penge.

  I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

  Besøg vores nyhedsrum
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye