Aarhus Airport

Juli slår alle månedsrekorder i Aarhus Airport

Del

61.417 juli-gæster rejste igennem Aarhus Airport, og det er historisk set det højeste antal gæster på en måned. Det unge Aarhus-par, Caroline og Joachim, rundede den hidtidige månedsrekord på vej til Malaga.

Aldrig er der scannet så mange boardingkort i Aarhus Airport på en måned som i juli. Salget af rejser til internationale destinationer er vokset voldsomt over de sidste år i takt med, at lufthavnen har investeret tungt i totalmodernisering af terminalbygningen, opgraderet gæsteoplevelsen til ypperste niveau og udvidet antallet af ruter og destinationer. Trafiktallene i juli måned understreger udviklingen, hvor det samlede antal af rejsende viser en fremgang på 32 procent set i forhold til juli måned i 2022. Det svarer til, at 14.916 flere passagerer er rejst igennem terminalen i Aarhus Airport i sommerferiemåneden i 2023 end i samme periode i 2022. Samtidig viser tilstrømningen af gæster, at det solide passagergrundlag i Danmarks næststørste by og inden for Aarhus Airport’s radius i stigende grad benytter lufthavnen. Det betyder, at lufthavnen ligger godt i svinget til at indfri målet for det samlede passagertal i 2023.

”Trafiktallene i juli måned viser, at vi holder en snorlige vækstkurs. Vi har en ambition om at løfte årets samlede passagertal fra 2022 med 25 procent i 2023, og de flotte julital bringer os tættere på vækstmålene i et højt tempo. Det er særligt de udenlandske rejsemål, der trækker lige nu, og de rejsende har i høj grad taget Aarhus Airport til sig som en international lufthavn. Bookingudsigten for de kommende måneder ser lovende ud og med nye ruter i ærmet, forventer vi, at vækstrejsen fortsætter den positive kurs”, siger Lotta Sandsgaard, der er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Rejsende nummer 60.500

Oktober 2010 har hidtil holdt månedsrekorden med 60.456 passagerer. Indenrigstrafikken var dengang bærende, mens lufthavnen i dag er langt mere internationalt orienteret med et skarpt fokus på at betjene både forretningsrejsende og ferierejsende. Den nye rekord fejrede Aarhus Airport ved at hylde rejsende nummer 60.500, Caroline Lagoni, som var på vej med Ryanair til sydlandske temperaturer i Malaga med rejsefællen Joachim Wædeled. Parret fik bobler med på rejsen og et valgfrit rejsegavekort til en af Ryanairs destinationer fra Aarhus Airport.

Ryanair er for øjeblikket det største flyselskab i Aarhus Airport, hvorfra lavprisselskabet flyver til Malaga, Korfu, Zadar, Milano, London, Gdansk, Palma de Mallorca, Riga og Faro. Ryanair har netop udvidet sommerruten til Faro fra Aarhus Airport til at være en helårsrute. I juli måned har der ligeledes været fyldt godt op i ruteflyene hos SAS, DAT, BRA og Wizz Air og på charterflyvningerne med Århus Charter, Spies og Sunweb. I september letter en ny rute til Napoli med Gislev Rejser og op mod efterårsferien, sætter Spies Gran Canaria på afgangstavlen.

Den stigende passagertilvækst i Aarhus Airport i 2023 betyder, at det samlede antal rejsende i årets første syv måneder i 2023 lander på 318.470, hvilket er 44,6 procent flere gæster end i samme periode i 2022.

Antal rejsende juli måned

2023

2022

2019

Året - januar til juli

2023

2022

Indenrigsrejsende

5.962

5.353

8.614

318.470

220.240

Udenrigsrejsende

55.455

41.148

31.023

Trafiktal totalt:

61.417

46.501

39.637

Kontakter

Billeder

Sommerferiemåneden slår ny passagerrekord i Aarhus Airport.
Sommerferiemåneden slår ny passagerrekord i Aarhus Airport.
Download
Caroline Lagoni blev hyldet som passager nummer 60.500 sammen sin rejsefælle Joachim Wædeled. Månedens samlede antal passagerer landede på 61.417.
Caroline Lagoni blev hyldet som passager nummer 60.500 sammen sin rejsefælle Joachim Wædeled. Månedens samlede antal passagerer landede på 61.417.
Download

Vedhæftede filer

Om Aarhus Airport

Aarhus Airport’s ambition er at være østjydernes foretrukne lufthavn og forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det jyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde, der er Jyllands største.

I efteråret 2023 står lufthavnen færdig efter en totalmodernisering og udvidelse til dobbelt størrelse. I 2024 er Aarhus Airport A/S vært for Europas vigtigste luftfartskonference, Routes Europe, der er en mødeplatformen for luftfarts-branchens beslutningstagere. Aarhus Airport A/S er ejet af Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og privatinvestor Staus A/S. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport A/S fra centrum af Aarhus.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Airport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Airport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum