SOS International

Hedebølge: Sådan passer du på dig selv på ferien

Del

Sydeuropa er ramt af en hedebølge, der forårsager ekstremt høje temperaturer på populære feriedestinationer i bl.a. Spanien, Grækenland og Italien. SOS International minder om, at særligt små børn og ældre er udsatte i heden.

Når temperaturen rammer varmegrader i 40’erne, er der god grund til at tage sine forholdsregler for at undgå hedeslag og dehydrering. Og har man småbørn eller ældre medrejsende er der ekstra god grund til at være varsom.

Cheflæge hos SOS International, Semera Asghar forklarer, at børn og ældre mennesker har sværere ved at regulere kropstemperaturen.

- Vi anbefaler, at man indtager rigelig væske og sørger for ophold i skygge eller indendøre i de varmeste timer på dagen, siger Semera Asghar, cheflæge for SOS Internationals medicinske rådgivning.

Derudover er det en god ide at kende faresignalerne og tage sine forholdsregler i forhold til, hvordan man undgår at blive dårlig af varmen.

Sådan undgår du hedeslag

 1. Drik rigeligt med væske. Husk, at alkohol er vanddrivende og dermed har den modsatte effekt
 2. Vær forsigtig med fysisk aktivitet
 3. Krydr maden med ekstra salt og sukker, spis chips eller drik sportsdrikke med elektrolytter
 4. Søg skygge eller områder med aircondition
 5. Kølige bade hjælper med at afkøle kroppen
 6. Løst og let tøj, solhat og rigelig solcreme

Kend disse advarselstegn 
Der er grund til at være opmærksom, hvis huden er varm og man ikke sveder eller man har kraftig hovedpine og kvalme. Opstår disse symptomer skal man starte med at afkøle kroppen og drikke rigeligt med væske.

Andre tegn på hedeslag kan være:

 • Tiltagende utilpashed, mathed, hovedpine og svimmelhed
 • Angst, forvirring, dårlig kontaktbarhed
 • Besvimelse, kramper
 • Hurtig puls
 • Nedsat urinfunktion

Ved behov for lægehjælp er det vigtigt, at man kontakter sit forsikringsselskabs alarmcentral. SOS Internationals alarmcentral for rejseassistance sikrer, at man sendes til et egnet behandlingssted.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

SOS International

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance og vejhjælp. 

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.200 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 11 af de største forsikringsselskaber i Norden. 

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum