Clever

Clever sætter turbo på ladeinfrastrukturen langs de danske motorveje

Del

Det skal være slut med at bekymre sig om manglende strøm på elbilen, når turen går tværs over landet. Derfor intensiverer Clever nu udrulningen af ny ladeinfrastruktur langs motorvejsnettet i Danmark. Allerede inden året er omme, forventer ladeoperatøren at have idriftsat 750 offentlige lynladepunkter. 70 procent kommer til at være langs motorvejene.

E45. E20. Og E47. Motorvejene er der, hvor danskerne tilbagelægger flest kilometer – ja, faktisk kører vi 17,5 mia. kilometer på dem hvert år. Derfor skruer Danmarks største ladeoperatør, Clever, nu yderligere op for udrulningen af lynladere langs motorvejene:

“Salget af elbiler herhjemme er mere end fordoblet det seneste år, og det er et tegn på, at danskerne virkelig bakker op om den grønne omstilling. Men det stiller også krav til ladeinfrastrukturen rundt om i landet, og især hvis endnu flere skal vælge elbilen til i fremtiden. Lige nu er der for få lynladestationer i landet og for langt mellem dem, og derfor sætter vi nu fart på udrulningen af ladepunkter langs motorvejsnettet”, fortæller Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Inden året er omme, forventer Clever at have sat strøm til omkring 750 lynladepunkter i hele landet, og 70 procent af dem vil kunne findes langs motorvejene eller tæt på motorvejsafkørslerne.

I dag har Clever lynladestationer i Køge, Odense, Esbjerg, Thisted, Vejle, Nørresundby og på Frederiksberg, og inden året er omme, forventer ladeoperatøren at have sat strøm til yderligere 11 lynladestationer i Pårup, Purhus, Nykøbing Mors, Randers, Aabenraa, Maribo, Nørre Alslev, Rønnede, Ringsted, Ballerup og Hans Knudsens Plads i København.

På udkig efter flere lokationer
Selvom Clever allerede er godt i gang med at sætte strøm til motorvejsnettet, stopper ambitionerne ikke her. Derfor er ladeoperatøren på udkig efter nye steder, der kan styrke ladeinfrastrukturen rundt om i landet:

”Det skal være nemt at køre elbil, og derfor er vi på udkig efter flere placeringer for vores lynladestationer – også dem, hvor der allerede er en tankstation. Rigtig mange tankstationer ligger ved gode trafikale knudepunkter, og der ligger en synergi i at omdanne dem til gavn for elbilisterne, så folk fortsat kan lade der, hvor de er. Vi skal alle sammen før eller siden vinke farvel til de fossile biler, så hvorfor ikke lade os samarbejde om at få omdannet de gode lokationer til lynladestationer med grøn natur og meningsfulde pauser”, siger Casper Kirketerp-Møller.

Nøgleord

Kontakter

Om Clever

Clever er Danmarks førende ladeoperatør. Virksomheden kom til verden i 2009 og har siden da arbejdet på at styrke den offentlige ladeinfrastruktur og lademulighederne hos privatpersoner og virksomheder i hele landet. 

Clever tilbyder i dag opladning på Danmarks største ladenetværk med mere end 2700 åbne, offentlige ladepunkter, og inden udgangen af 2025 vil Clever have etableret over 20.000 offentlige ladepunkter i Danmark, herunder en række hurtigladestandere på tværs af landet ved relevante trafikale knudepunkter.

Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye