Fonden for Entreprenørskab

EM-sølv til skibsofficer-studerende

Del

En fjernstyret brandslukningsenhed, der skal bruges på skibe, var så god en idé, at fem studerende fra SIMAC og Erhvervsakademi Aarhus torsdag den 13. juli vandt andenpladsen ved Europamesterskabet i Entreprenørskab for videregående uddannelser.

Til en kæmpe prismiddag i Istanbul brød fem danske studerende ud i jubel, da de vandt sølv til EM i entreprenørskab sent torsdag aften d. 13. juli.

De fem studerende har virksomhedsnavnet Evstinguish. De består af tre skibsofficer-studerende fra SIMAC i Svendborg og to innovations- og entreprenørskabsstuderende fra Erhvervsakademi Aarhus. Sammen har de udviklet en fjernstyret brandslukningsenhed, der skal bruges på skibe. Den indkapsler en brændende elbil og oversvømmer den med vand for at køle batteriet og forhindre branden i at sprede sig på skibet.

Idéen opstod hos et af gruppens medlemmer, Jakob Rasmussen, da han arbejder på en færge, hvor brand i en elbils batteri er et potentielt problem.

Og netop innovationen blev ekstra belønnet, da Evstinguish tidligere på aftenen også vandt en særpris for idérigdommen i produktet. 

Jakob Rasmussen, Magnus Græsborg Frederiksen, Karl Johan Øster Kristensen, Emma Tambo Simonsen og Emma Møller von Holstein, som står bag Evstinguish kvalificerede sig via entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, som arrangerer Danmarksmesterskabet. Her er det læring og dannelse af entreprenante kompetencer hos de unge, der er i fokus. 

Det samme gør sig gældende til EM, som arrangeres i samarbejde med JA Europe, som Fonden for Entreprenørskab er en del af. Prismiddagen var derfor blot en del af en række intense dage, hvor Evstinguish har pitchet direkte på scenen i Istanbul foran en fyldt sal, gennemført dommerinterviews og præsenteret fra stande. 

Udover Evstinguish deltog holdet Arpeggio fra Svendborg Tekniske Gymnasium også under EM. Her blev det desværre ikke til en podieplads for holdet, men ligesom Evstinguish har de også været igennem nogle læringsrige dage og går derfor ikke tomhændet hjem. 

Kontakter

For kontakt til Evstinguish:

Sidsel Dyrholm Holst
Programleder Start Up Programme
Tlf. 24457675 | sidsel@ffefonden.dk

For kontakt til Arpeggio:

Pernille Rasmussen
Programleder | Global Goals Programme | Company Programme
Tlf. 2134 3113 | pernille@ffefonden.dk

Billeder

Om Fonden for Entreprenørskab

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum